Jocurile clasice Disney pe 16 biți sunt acum disponibile pe PC

Fanii jocurilor clasice de tip platformer se vor putea bucura la aflarea veștii că, pentru prima oară, cele mai populare titluri Disney, lansate original în urmă cu câteva decenii, sunt acum disponibile pe PC.

Jocurile clasice au un farmec aparte, mai ales dacă ai avut ocazia să le experimente în formatul original și le retrăieși după 15, 20 sau 30 de ani. Exact asta și-au propus să facă cei de la Disney într-un parteneriat cu GOG.com.

Lansate inițial pe Sega Genesis și Super NES, unele dintre cele mai importante jocuri din portofoliul Disney pot fi pentru prima oară jucate pe PC. Acestea au fost lansate pe 16 biți, iar formatul clasic și, implicit, farmecul s-a păstrat și în noile iterații. Titlurile în cauză sunt Aladdin, The Lion King și Jungle Book. În urmă cu câteva deceni, grafica lor a fost considerată revoluționară, în parte datorită utilizării unei tehnologii intitulate Digicel, ce permite folosirea în joc a unor modele desenate de mână.

Între timp, au mai existat câteva portări pe diverse platforme și este foarte probabil să fi experimentat unele dintre ele și pe PC, prin intermediul vreo unui emulator de NES sau Amiga. Cei de la GOG au ținut însă să afirme că această iterație este complet superioară tuturor experiențelor pe care le-ați fi putut trăi cu aceste jocuri clasice Disney. Aparent, atât Aladdin, cât și The Lion King sau Jungle Book au fost actualizate într-un mod cât se poate de meticulos pentru o nouă generație de gameri, cu mențiunea că grafica originală, coloana sonoră și întregul gameplay s-au păstrat.

În altă ordine de idei, cele trei jocuri Disney nu sunt foarte ieftine la 10 dolari bucata, dar măcar le puteți achiziționa pe toate trei la 20 de dolari, o ofertă mai mult decât decentă. Reducerea de 33% are însă un termen, până luni, 8 august. Pentru a vă forma o opinie despre ele, puteți viziona clipul de mai sus, iar pentru a le cumpăra, folosiți aceste link-uri: Disney Aladdin, Disney The Lion King și Disney The Jungle Book.

Alexandru Puiu
10:20 06.08.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video