24 oct. 2016 | 12:36

iPod a împlinit 15 ani de la lansare, iar Apple a uitat de aniversarea sa

ACTUALITATE
iPod a împlinit 15 ani de la lansare, iar Apple a uitat de aniversarea sa

Aniversarea de 15 ani a primului model de iPod a trecut neobservată de către Apple, chiar dacă mai multe site-uri au ”sărbătorit” evenimentul.

Ziua de duminică, 23 octombrie, a fost o zi ca oricare alta pentru Apple, cu toate că modelul original de iPod a împlinit 15 ani de la lansare. Mai multe site-uri din blogosferă și nu numai au ținut să celebreze acest moment, pe care International Business Times l-a numit chiar ”National iPod Day”.

Cu toate acestea, cele mai importante figuri de la Apple n-au avut nimic de spus cu privire la aniversarea device-ului. Nu a apărut niciun comunicat de presă de la companie, și nici măcar un mesaj pe twitter, fie el de pe contul principal al Apple, fie de pe conturile Apple Music sau Apple Support. Nici măcar Tim Cook nu a avut nimic de zis cu privire la aniversarea micului gadget.

Apple încă produce modele de iPod touch, nano și shuffle, chiar dacă acestea nu mai apar pe site-ul companiei. În 2015, Apple a luat decizia de a nu mai oferi publicului informații cu privire la vânzările de iPod. Dacă pe vremuri gadget-ul era unul din motivele de mândrie ale companiei, acum se pare că a fost dat la o parte și introdus intenționat într-un con de umbră.

Pe 23 octombrie 2001, Steve Jobs, îmbrăcat în clasica helancă neagră, urca pe scenă pentru a prezenta iPod-ul, dispozitivul de culoare albă care urma să revoluționeze lumea player-elor MP3, dar și pe cea a telefoanelor de mai târziu, fiind o sursă de inspirație pentru iPhone.

Cei de la gizmodo.com au luat legătura cu Apple pentru a obține un răspuns cu privire la tăcerea din jurul aniversării iPod-ului, dar compania nu a oferit niciun detaliu până în acest moment.