07 iun. 2016 | 13:50

iPhone 7s va avea, cel mai probabil, ecran curbat făcut de Samsung

ACTUALITATE
iPhone 7s va avea, cel mai probabil, ecran curbat făcut de Samsung

Faptul că giganții Samsung și Apple sunt într-o continuă competiție și că încearcă să prindă teren preluând unul de la altul elemente nu reprezintă tocmai niște secrete.

iPhone 7s va avea, se pare, ecran OLED curbat spre margini. Știm foarte bine că această caracteristică a fost popularizată de Samsung, prin lansarea telefoanelor din seria Galaxy Edge. Interesul și fascinația utilizatorilor față de acest design de smartphone a fost evidentă, așa că iată că și Apple va migra către dispozitive cu ecrane curbate pe marginile exterioare.

Mai mult decât atât, ecranul OLED al iPhone 7s va fi produs chiar de Samsung. Potrivit spuselor analistului UBS Nicolas Gaudois, într-un articol de pe Street Insider, gigantul din Cupertino ar fi încheiat un contract cu sud-coreenii pentru a produce ecranele OLED curbate pentru generația iPhone 7s. Practic, Samsung va fabrica elementul prin care telefoanele îi sunt copiate.

Apple a luat în calcul și divizia LG Display pentru fabricarea noilor ecrane, dar se pare că în momentul de față capacitatea de producție nu e suficient de bună pentru a reuși să se ridice la așteptările Apple. Au trecut deja câteva luni de când se vorbește despre faptul că Apple va face pasul către ecranele OLED, renunțând, într-un final, la cele LCD. Dar în urmă cu ceva vreme, vă spuneam că nu există decât un număr foarte mic de companii care ar putea satisface cererea gigantului din Cupertino, Samsung fiind una dintre acestea.

Samsung ar vrea să investească între 6,64 miliarde de dolari și 7,47 miliarde în afacerea sa cu display-uri. Echipamentele, fabricile și staff-ul ar urma să beneficieze de cea mai mari partea a viitoarelor investiții. Mai mult decât atât, suma investită inițial va fi cuprinsă 2,49 și 3,32 miliarde de dolari, pentru a garanta producția a până la 45.000 de panouri OLED pe lună. Cele 4,17 miliarde investite ulterior ar urma să îi ajute coreeni să producă alte 45.000 de panouri la fiecare 30 de zile.

Site-ul The Verge, însă, susține că Samsung ar urma să garanteze producția a 60.000 de display-uri în fiecare lună. LG Display și Japan Display ar fi investit deja sume considerabile în fabricile lor în vederea unei colaborări cu gigantul din Cupertino. În mod interesant, noile fabrici ar urma să-și înceapă activitatea în 2018, acesta fiind și anul în care Apple va face pasul către ecranele OLED.