iPhone 7 vs iPhone 7 Plus: cât contează 1GB RAM în plus

iPhone 7 vs iPhone 7 Plus este un test de performanță care nu ar trebui să existe, dacă cele două telefoane ar fi avut o configurație hardware identică.

Telefoanele iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt primele smartphone-uri Apple care poartă același nume, dar nu ascund aceleași dotări hardware. În contextul în care de doi ani de zile, gigantul din Cupertino lansează un smartphone de 4,7 inci și unul de 5,5 inci, cu aceleași specificații, foarte mulți au fost curioși de ce s-ar arunca Apple la 1GB RAM în plus pentru noul 7 Plus.

Primele benchmark-uri cu noile telefoane Apple au confirmat faptul că iPhone 7 Plus, față de iPhone 7 are 3GB RAM în comparație cu 2GB, în fratele său mai mic. Având în vedere că un iPhone 7 cu 2GB RAM a desființat într-un test comparativ de performanță un Galaxy Note 7 cu 4GB RAM, ai fi fost tentat să crezi că nu contează atât de mult 1GB RAM în plus. În definitiv, respectivul salt în RAM, din câte s-a vehiculat în trecut, a fost făcut doar de dragul celor două camere principale de pe iPhone 7 Plus care, în teorie, ar avea nevoie de o putere sporită de procesare pentru a conlucra.

În orice caz, lăsând teoria la o parte, cei de la 9to5Mac au descis să realizeze un clip comparativ iPhone 7 vs iPhone 7 Plus pentru a răspunde la toate întrebările curioșilor. Nu de alta, dar ar fi interesant de văzut o discuție în contradictoriu între un posesor de iPhone 7 și unul de 7 Plus pe subiectul care are cel mai rapid iPhone.

Testul a fost realizat folosind un set stufos de tab-uri deschise în Safari. Pe ambele telefoane a fost deschis doar browserul Apple cu același set de 24 de tab-uri, accesând aceleași adrese. Apoi, paginile deschise anterior au fost readuse în prim-plan și, inadvertent, reîncărcate. La final, concluzia a fost una cât se poate de simplă. Diferența de performanță este insesizabilă și, cu toate că s-ar putea să existe teste mult mai științifice decât atât, în viața de zi cu zi, noile iPhone-uri se vor comporta la fel.

07:27 20.09.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video