17 mart. 2016 | 12:39

Intel ar putea aduce asistenții virtuali și pe laptopuri

ACTUALITATE
Intel ar putea aduce asistenții virtuali și pe laptopuri

Asistenții always-on precum Siri sau Ok Google adaugă ceva mai multă simplitate folosirii telefonului. Cu siguranță ar face același lucru și cu dispozitivele mai mari, precum laptopurile, dar încă nu au ajuns la ele, în pricipal din motive ce țin de baterie.

Ei bine, cei de la Intel au încheiat un parteneriat cu Sensory, prin care speră să aducă asistenții virtuali mereu disponibili și pe laptopuri. Problema principală a recunoașterii vocale mereu pornite este că „obligă” dispozitivul să asculte mereu. Dat fiind faptul că funcțiile de sleep de pe laptopuri sunt esențiale pentru economisirea bateriei, ar putea să apară o contradicție. Intel vrea să introducă cipuri de recunoaștere vocală care consumă foarte puțină energie, potrivit Gizmodo.

Practic, e aceeași soluție folosită de Apple. Funcția de activare a Siri de pe noile iPhone-uri permite, prin intermediul coprocesorului M9, să salveze energie considerabilă. Sensory, compania cu care Intel a încheiat parteneriatul, promite aceeași „magie” pe orice laptop sau tabletă cu procesor Intel. Așadar, în viitorul nu foarte îndepărtat, am putea avea asistenți virtuali mereu gata să ne ajute (sau să ne ironizeze, în stilul caracteristic al Siri) tot timpul activi pe computere. Apple ar putea folosi suport de la Siri pe Macbookurile cu procesor Intel, în cazul în care nu ți-ar ajunge cea din telefon.