02 oct. 2016 | 12:56

Încă un pas împotriva jack-ului pentru căști: USB-C se alătură „luptei”

ACTUALITATE
Încă un pas împotriva jack-ului pentru căști: USB-C se alătură

Aparent, industria tech i-a pus gând rău jackului pentru căști. După ce au apărut zvonuri potrivit cărora Samsung Galaxy S8 va următorul flagship fără mufă pentru căști, USB Implementers Forum face un nou pas important.

USB Implementers Forum a publicat specificațiile care ar permite producătorilor să creeze dispozitive care să redea muzică prin porturi USB-C, atât pentru PC-uri, cât și pentru telefoane. Organizația nu e deloc modestă în legătură cu ținta ei: aceea de a scăpa definitiv de portul de 3,5 milimetri, care e considerat depășit de standardele actuale. Partea bună e că astfel am putea avea dispozitive mai subțiri, cu rezistență la apă mai mare.

Cei de la Engadget mai menționează faptul că un alt argument în favoarea eliminării jack-ului pentru căști în favoarea portului USB-C e că s-ar deschide drumuri pentru inovație. Nu știm exact ce ar presupue asta, dar totuși, există câteva părți bune incontestabile în ceea ce privește redarea sunetelor prin acest port: suportul digital ar fi mai bun, iar consumul de baterie ar fi mai redus. „Cu alte cuvinte, o companie ar putea profita de USB audio fără să afecteze viața bateriei atât de mult ca înainte, și ar trebui să fie mai ușor de implementat și recunoașterea vocală”.

Desigur, asta nu înseamnă că toate companiile se vor grăbi să îmbrățișeze ideea de dispozitive fără mufa de 3,5 milimetri cu același entuziasm precum Motorola sau Apple. După cum spuneam și mai sus, Samsung ar putea fi următorul gigant care se alătură manifestului împotriva jack-ului pentru căști, iar specificațiile USB-C le vor ușura treaba producătorilor care așteptau suport oficial pentru a face radicala mișcare. Specificațiile Audio Device 3.0 pot fi citite aici.