În grup e mai frumos: Facebook va avea o funcție de chat în grup cu străini

În grup e mai frumos: Facebook va avea o funcție de chat în grup cu străini

Acum doi ani, Facebook propunea utilizatorilor aplicația Rooms, prin intermediul căreia utilizatorii aveau posibilitatea de a crea camere de chat publice.

Aplicația lansată în 2014 nu a fost încununată de succes, iar proiectul a fost suspendat de Facebook în 2015. Cu toate acestea, se pare că Facebook pregătește o revenire a camerelor de chat publice.

Chris Messina a analizat noua aplicație de Messeenger pentru iOS și a descoperit o serie de linii de cod ce intuiesc la apariția unei noi variante a defunctului Rooms. Pe lângă acestea, există în aplucație și o descriere a acestor camere de chat publice: ”Camerele sunt pentru discuții publice bazate pe interese și subiecte. Fiecare cameră are propiul link, ce poate fi împărtășit cu oricine este prezent pe Messenger și dorește să se alăture conversației.”

Deși Facebook ar putea lansa o asemenea funcție pentru Messenger, cu siguranță compania încă are amintirea eșecului Rooms. Dacă noul proiect se vrea a fi unul de succes, atunci compania trebuie întâi să înțeleagă toate motivele ce au condus la eșecul proiectului Rooms.

messenger-rooms-join-talk

Conform thenextweb.com, Facebook a refuzat inițial să facă vreun comentariu cu privire la noua funcție descoperită în cadrul aplicației de Messenger pentru iOS. Ulterior, compania și-a modificat poziția, declarând că ”deseori facem mici teste – nu e nimic în plus de adăugat la asta.”

Dacă, într-adevăr, Facebook va lua decizia de a implementa camerele de chat publice în cadrul Messenger, atunci o astfel de mișcare va mai dura până să fie disponibilă publicului. Momentan, Facebook pare să se concentereze pe implementarea Live Video pentru calculatoare și laptop-uri.

Ideea Facebook de a introduce camare de chat publice poate crea un liant între vastul News Feed și conversațiile private pe care le aveți deja cu prietenii. În cadrul unor astfel de camere, se poate discuta despre subiecte de nișă, iar oricine ar putea găsi parteneri de discuție cu aceleași interese.

messenger-rooms-settings-share

Autor: George Stanciu 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI