Google Pixel putea fi construit de Huawei, dar chinezii au refuzat

Google Pixel putea fi construit de Huawei, dar chinezii au refuzat

Google Pixel putea fi al doilea telefon construit de chinezi în colaborare cu compania din Mountain View, însă aceștia au refuzat.

Prima colaborare dintre Google și Huawei a dus la lansarea telefonului Nexus 6P. Deși a avut parte de numeroase review-uri pozitive și a fost numit de unii cel mai bun Nexus din toate timpurile, acesta nu a reprezentat un succes major pe plan comercial, iar unul dintre motivele principale a fost dezinteresul marilor companii. Asta, în ciuda faptului că Google le promisese chinezilor că toți marii operatori din Statele Unite vor comercializa Nexus 6P.

După cum scriu și cei de la GSMArena, Google a făcut promisiunile respective mult prea devreme, în condițiile în care nu terminase încă discuțiile cu operatorii. De ce era acesta un lucru foarte important pentru Huawei? Deoarece chinezii încearcă de ani buni să își facă intrarea pe piața din Statele Unite într-un mod corespunzător și credeau că aceasta este cea mai mare ocazie. Din păcate pentru ei, nu a fost așa, iar lucrurile nu arată bine nici în ziua de azi. Conform site-ului menționat mai sus, noul Honor 8 nu a înregistrat rezultate foarte bune, iar Huawei ar fi concediat deja o mare parte din echipa sa din America.

Revenind, totuși, la colaborarea în cadrul proiectului Nexus, trebuie spus că Google s-ar fi angajat să investească sute de milioane în publicitatea modelului 6P. Nu știm exact dacă gigantul din Mountain View s-a ținut de promisiune, însă este clar că, la scurt timp după lansarea Nexus 6P, i-au abordat pe chinezi în vederea unei noi colaborări. De această dată, însă, telefoanele (Pixel) urmau să poarte brandul Google.

Condiția aceasta se pare că a fost suficientă pentru a-i convinge pe chinezi să abandoneze imediat negocierile. Ulterior, după cum știți deja, taiwanezii de la HTC le-au luat locul și au produs cele mai noi dispozitive Google. Să sperăm că acestea vor avea un succes mai mare decât predecesoarele lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: