Google Cast este acum inclus în Chrome

Google Cast este acum inclus în Chrome

Google Cast este acum integrat în browser pentru toți utilizatorii de Chrome.

După cum probabil știți deja, Google a decis să integreze funcția Cast în Chrome în urmă cu câteva luni. În perioada respectivă, din punct de vedere teoretic, aceasta era prezentă în versiunea 51 a browserului și putea fi accesată prin două metode. Fie făceați click dreapta pe un tab existent și alegeți Cast, fie intrați în meniul principal al browser-ului, făcând click pe butonul din drepta sus, și găseați acolo aceeași funcție.

La acea vreme, apăruseră câteva capturi de ecran în care funcția era prezentată, însă nu toți utilizatorii aveau acces la ea. Acum, compania din Mountain View se pare că a rezolvat această problemă, iar toată lumea beneficiază de Google Cast inclus în Chrome. Astfel, potrivit publicației ZDNet, utilizatorii nu vor fi nevoiți să efectueze vreo instalare sau să configureze vreun serviciu.

În cazul în care site-ul pe care îl vizitează este integrat cu funcția respectivă și sunt conectați la o rețea similară cu un dispozitiv compatibil, aceștia vor putea vedea pictograma Cast. De asemenea, dacă un site nu este integrat, utilizatorii vor fi nevoiți să acceseze meniul browser-ului și să selecteze opțiunea Cast. Decizia Google a venit în urma popularității din ce în ce mai mari a funcției Cast. ”Doar în ultima lună, oamenii au folosit Cast în Chrome de 38 de milioane de ori, vizionând și ascultând nu mai puțin de 50 de milioane de ore de conținut”, scrie Google într-o postare pe blogul oficial.

De asemenea, Google Cast beneficiază acum de un design nou. Astfel, utilizatorii vor putea vedea o listă cu conținutul din aplicații instalate pe propriul telefon, precum Netflix, Twitch sau YouTube. În luna martie a acestui an, aplicația Chromecast a fost redenumită Google Cast, dând naștere unor zvonuri foarte interesante. Astfel, unii susțineau că aplicația ar putea face beaming către un număr mai mare de dispozitive și nu în mod exclusiv către Chromecast.

Etichete: