Chrome îți trimite acum conținut pe TV prin Cast fără extensii

Chrome îți trimite acum conținut pe TV prin Cast fără extensii

Utilizatorii de dispozitive Chromecast și TV-uri cu Android TV se vor bucura să afle că noua versiune de Chrome facilitează transmisiunile către TV.

Pentru foate mult timp, cei care își doreau să trimită către TV conținut video din Chrome sau întregi site-uri web, erau nevoiți să-și instaleze o extensie intitulată Cast din Chrome WebStore. Pentru că aceea nu funcționa însă întotdeauna cum trebuie, uneori, Cast Beta făcea o treabă mai bună.google-cast-built-in

Pentru a vă scapă însă de această sursă de stres, Google a decis să integreze nativ în Chrome funcția Cast. În teorie, aceasta este prezentă în versiunea 51 a browserului și poate fi apelată în două metode. Fie faceți click dreapta pe un tab existent și alegeți Cast, fie intrați meniul principal al browser-ului, cu cele trei linuțe din dreapta sus și găsiți acolo aceeași funcție. După cum se poate vedea și captura de mai sus, funcția este cât se poate de evidentă, cu excepția faptului că nu apare la toți utilizatorii de Chrome.

Probabil că va exista un proces de propagare și va trece un pic de timp până când ne vom putea bucura cu toții de existența ei. Eventual, vă puteți baza în continuare exclusiv pe extensia Cast și vă puteți face un obicei din verificarea meniului principal, pentru a vedea dacă a ajuns și la voi varianta nativă a acestei funcții.

Merită reținut că acest update nu reduce la zero utilitatea extensiei Cast, ci pur și simplu aceasta nu mai este obligatorie. În schimb, prin prisma faptului că stă în permanență în bara de unelte din Chrome, o puteți folosi ca o scurtătură către aceleași opțiuni.

Ca proiecte de viitor, în varianta finală de Chrome 52, veți putea transmite conținutul integral al unor taburi de Chrome într-o conversație prin Google Hangouts. Aparent, respectiva funcționalitatea se va extinde și la alte aplicații de video chat, gen Skype, dar lista completă este momentan necunoscută.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget