Galaxy S7 a depășit vânzările de iPhone 6S

Galaxy S7 a depășit vânzările de iPhone 6S

Amatorii de smartphone-uri de top se pare că s-au orientat mai mult către un Galaxy S7 sau S7 Edge în ultimele luni, față de un iPhone 6S.

Competiția din Apple și Samsung este foarte greu de prognozat dacă se va încheia vreodată. Cei doi giganți tehnologici fac eforturi semnificative în a ne impresiona cu dispozitive precum cel mai nou iPhone sau Galaxy S. Pe acest principiu, au existat perioade în care vânzările de Galaxy S au au fost semnificativ mai mici decât cele de iPhone, dar se pare că în ultimul trimestru, situația a fost exact invers.

Cel puțin în Statele Unite, cea mai importantă piață de mobile de pe mapamond la capitolul profitabilitate, compania Kantar Worldpanel, specializată pe statistică, confirmă victoria Samsung pentru cel de-al doilea trimestru fiscal al acestui an. În traducere, telefonul de top al sud coreenilor, în perioada martie – mai inclusiv, s-a vândul mai bine decât ultimul telefon Apple. ,,Începând cu Statele Unite, în cele trei luni ce se încheie în mai 2016, Samsung vândut 37% dintre smartphone-uri, în timp ce Apple s-a rezumat la 29%. În orice caz, dacă ne referim exclusiv la vârfurile lor de gamă, competiția este mult mai acerbă decât atât, cu Galaxy S7/S7 Edge reflectându-se în 16% din vânzări, pe când iPhone 6S/6S Plus a reprezentat 14,6%.

Dintr-un punct de vedere, acest fenomen este oarecum previzibil, luând în calcul faptul că Galaxy S7 era proaspăt pe piață în această perioadă, iar curiozitatea utilizatorilor este foarte mare, în timp ce iPhone 6S avea deja vreo șase luni de când putea fi achiziționat.

Partea bună pentru Apple este însă abilitatea companiei de a-și fideliza clienții, o particularitatea care nu reflectă decât într-un procent de 5% dintre proaspeții utilizatori de Galaxy S7 care au migrat de la un iPhone. De partea cealaltă a baricadei, 14% dintre cei care și-au luat pentru prima oară un smartphone al gigantului din Cupertino, au folosit anterior un Samsung.

Pentru a înțelege mai bine cât de mare este dominația Samsung și Apple în materie de telefoane în occident, este suficient să aveți în vedere că cele mai vândute 10 smartphone-uri la ora actuală sunt produse doar de cele două companii.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo