Ford plănuiește transformări uriașe în viitorul apropiat

Ford plănuiește transformări uriașe în viitorul apropiat

Pentru moment Ford lasă impresia că nu este extrem de implicată în tehnologia automobilelor autonome. Se pare că lucurile nu stau chiar așa, compania dezvoltând nu doar automobile autonome dar și tehnologii ceva mai avansate.

CEO-ul Ford Mark Fields plănuiește cât se poate de ostentativ că dorește să împingă masivul concern internațional către o inteligență artificială similară cu cea promovată de Tesla și Google. Deși avansul tehnologic aparține companiilor menționate mai devreme, Ford decide să facă acest progres în pași mărunți dar radicali.

Totuși, trebuie remarcat că parteneriatele cu mari companii de IT din Silicon Valley este în mare vogă în această perioadă. Dacă acum câteva zile CEO-ul Daimler a făcut o vizită prin America căutând potențiali candidați pentru parteneriate ce vizează vehiculele autonome, Ford s-a gândit mai bine și a decis să-și unească forțele cu unul din giganții din umbră a industriei IT: IBM.

Fiind compania americană ce deține cel mai mare număr de patente din întreg Silicon Valley-ul și nu numai, IBM este în acest moment firma care are cel mai mare avans în domeniul inteligenței artificiale, având de asemenea și cea mare experiență în calculatoarele cuantice și în dezvoltarea de microprocesoare. Fiind o companie care lucrează aproape în mod exclusiv cu guvernul American, imaginea IBM de corporație ce dezvoltă în secret cele mai avansate tehnologii este una cât se poate de reală. Din acest motiv CEO-ul Ford, Mark Fields, a decis să se alăture board-ului de directori al IBM, strângând mai tare relațiile dintre cele două companii.

Drept urmare Ford a dezvăluit planurile sale de dezvoltare în viitorul apropiat, anunțând că lucrează la evoluția companiei într-o firmă care va garanta o mobilitate generală clienților săi. Aceasta dorește să dezvolte un sistem de ”car sharing” cuplat cu noile evoluții în tehnologia mașinilor autonome. Rămâne de văzut dacă Ford va putea rămâne competitivă în fața progresului oferit de Tesla și Silicon Valley, însă dacă prețurile mașinilor sale vor rămâne în mare parte aceleași, Ford ar putea avea destul de mult de câștigat pe viitor.