Floating Bonsai este un bonsai care plutește pe un câmp magnetic

Dacă ați visat toată viața să aveți în casă ceva care plutește în mod miraculos, Floating Bonsai s-ar putea să fie un nou proiect de pe Kickstarter care să vă atragă. 

Este incredibil de atrăgătoare perspectiva de a zbura sau, la o scară mai mică, de a plimba mâna pe sub ceva ce nu ar trebui în mod natural să stea în aer. De la această premisă ,,cool” pleacă Air Bonsai, un nou proiect de bonsai plutitor pe care, în curând, îl puteți avea și voi în casă. Produsul în sine vă costă 200 de dolari, iar proiectul și-a depășit deja pragul de 80.000 de dolari necesari pentru transformarea sa într-un produs de serie.

Premisa acestui produs nu este nici pe departe revoluționară. În ultimii ani am văzut tot mai multe proiecte de boxe plutitoare și multe dintre ele au ajuns și în comerț. Astfel de gadgeturi folosesc principiu levitației magnetice generate de un câmp electromagnetic destul de puternic pentru a sta în aer pe perioade de timp virtual nelimitate.

Trecând însă peste fascinația generată de o boxă care emite sunet în timp ce se află în aer, Floating Bonsai este un proiect și mai atrăgător deoarece combină tehnologia avansată și principii fundamentale de electromagnetism cu particularități din natură. În plus, nici măcar nu sunteți limitați la a folosi creația pentru a găzdui un bonsai. Funcționează la fel de bine cu orice alt tip de plante. Doar imaginția voastră vă oprește să creșteți niște roșii în apartament la câțiva centimetri deasupra ghiveciului. Apropo de vasul de baza Floating Bonsai, estetic, acesta este realizat în conformitatea cu principiile monozukuri, arta manufacturi japoneze.

În funcție de suma pe care doriți să o investiți în această creație, la 200 de dolari primiți un pin pitic, iar la 10.000 de dolari veți beneficia de o pernă exclusivistă făcută manul, în locul bazei sub formă de vas, iar copacul bonsai va fi unul autentic. În plus, în aceeași bani, veți beneficia de o vizită la o grădină Bonsai din Japonia și veți putea vedea laboratorul din spatele proiectului.

Alexandru Puiu
08:18 27.01.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video