Facebook are o problemă gravă cu rasismul

Facebook are o problemă gravă cu rasismul

Rasismul în Germania a fost din totdeauna un subiect delicat, dar Facebook se pare că a devenit unealta ideală pentru promovarea acestor filozofii extremiste.

Odată cu creștea semnificativă a rețelei de utilizatori, Facebook întâmpină o problemă majoră când vine vorba de eliminarea conținutului problematic. Indiferent dacă este vorba de conținut rasist sau postări care instigă la violență, acestea nu dispar cu ușurință de pe Facebook. În trecut, oficialii rețelei sociale s-au apărat spunând că nu pot fi responsabili de postările utilizatorilor, dar această scuză nu mai funcționează, cel puțin nu în Germania.

Cei de la New York Times au atras atenția zilele trecute asupra unei situații petrecute în Germania. Problema a fost cauzată de publicarea pe un grup public a unei hărți a orașului Berlin în care erau ilustrate toate afacerile locale conduse de evrei și toate instituțiile evreiești. Harta purta numele de Evreii dintre noi. Gestul a ajuns să aibă repercusiuni în lumea reală când unul dintre evrei surprinși pe hartă a început să primească telefoane acasă cu mesajul ,,Urăsc evreii.

Lucrurile s-au acutizat în momentul în care cei de la Facebook au refuzat să șteargă harta pe motiv că nu încalcă standardele comunității, deși au primit numeroase sesizări din partea membrilor comunității evreiești din Berlin. Cazul a fost preluat de presa locală și autoritățile germane, unde s-a considerat că Facebook încurajează și susține comportamentul extremist al anti-semiților și extremiștilor de dreapta. De la primele articole pe marginea subiectului au mai trecut 48 de ore până când pagina grupului a fost ștearsă, cu tot cu harta în cauză.

Un purtător de cuvânt al Facebook a dat o declarație standard pe marginea subiectului, afirmând că-i pare foarte rău pentru stresul cauzat. În plus, Richard Allen, directorul de politică al Facebook pentru Europa a spus într-un interviu pentru Times că respectiva fotografie era în mod evident o formă de instigare la ură și ar fi trebuit ștearsă imediat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget