05 ian. 2016 | 06:44

Facebook ți-a testat dependența de aplicația de mobil

ACTUALITATE
Facebook ți-a testat dependența de aplicația de mobil

Printr-un experiment care avea toate șansele să nu ajungă vreodată în ochii publicului larg, Facebook a testat obsesia internauților pentru rețeaua socială.

După ce în urmă cu câțiva ani a ieșit la iveală faptul că Facebook ,,s-a jucat” cu conținutul din Newsfeed-ul vostru pentru a vedea dacă sunteți mai fericiți sau mai triști, acum aflăm de un alt experiment de ordin psihologic.

Publicația online The Information  a publicat recent un raport prin care se confirmă faptul că oficialii Facebook și-au sabotat singuri aplicația de Android pentru ca aceasta să nu mai funcționeze pe o perioadă limitată de timp. Gestul a avut loc în anii trecuți și nu se știe sigur dacă a fost un caz izolat sau s-a petrecut de mai multe ori. Ideea de bază este însă aceeași. Compania lui Mark Zuckerberg a vrut să vadă dacă respectivii utilizatori, în contextul în care aplicația de mobil nu mai funcționează, vor renunța la a mai fi activi pe rețeaua socială.

Rezultatul experimentului a fost surprinzător. ,,Oamenii nu au renunțat să mai revină.” O persoană familiară cu proiectul a declarat că erorile din aplicație și faptul că uneori aceasta refuza să mai pornească timp de câteva ore, nu a oprit pasionații de Facebook să acceseze rețeaua. În mare parte, utilizatorii au accesat Facebook prin browserul de mobil pentru a-și lua doza zilnică de socializare, în loc să renunțe măcar pentru o perioadă limitată de timp la această activitate.

Lăsând la o parte componenta un pic macabră a acestui experiment psihologic, se pare că cei de la Facebook au mai vrut să afle un lucru. De frica faptului că într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat cei de la Google le-ar putea șterge aplicația omonimă din Google Play, oficialii companiei au vrut să fie siguri că nu vor pierde utilizatorii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele