23 mart. 2016 | 17:37

Facebook testează o funcție care te avertizează dacă cineva îți „fură” identitatea

ACTUALITATE
Facebook testează o funcție care te avertizează dacă cineva îți

Facebook lucrează la un nou instrument menit să rezolve încă una dintre problemele rețelei sociale: furtul de identitate. Desigur, în cazul Facebook, furtul de identitate e la o scară mai mică, dar tot cauzează probleme.

Aparent, noua funcție te va alerta automat dacă depistează un utilizator care pretinde că ești tu, adică dacă îți folosește fotografiile și eventual și numele. Deși procesul de notificare e automat, profilurile marcate drept impostoare vor fi verificate manual de o echipă a Facebook. Compania testează funcționalitatea încă din noiembrie și e deja disponibilă în 75% din lume. Așa cum era de așteptat, Facebook vrea să o extindă, potrivit Mashable.

Facebook - siguranta si furt de identitate

Chiar dacă nu e o problemă foarte des întâlnită, furtul de identitate chiar și la nivel de social media e o formă de agresiune. Facebook s-a opus vehement acestor practici, iar interdicția lor intră și în politica numelor, care cere oamenilor să folosească doar nume reale. Antigone Davis, care se ocupă cu siguranța Facebook la nivel global, a spus că funcția de alertare pe care o testează are, în principal, scopul de a face toate femeile din lume să se simtă mai în siguranță pe Facebook, întrucât ele sunt mai des țintele furturilor de identitate.

De asemenea, Facebook mai testează două funcții, strâns legate, de asemenea, de siguranță: modalități de a raporta imaginile intime publicate fără acordul tuturor persoanelor care apar în ele și o funcție de checkup. În ceea ce privește imaginile intime, Facebook a interzis publicarea lor încă din 2012, dar noul instrument are scopul de a arăta mai multă seriozitate și compasiune în tratarea problemei abuzurilor de orice fel. Când cineva va da report unei imagini care conține nuditate, va avea și opțiunea de a specifica și faptul că este prezent în poză, în lista motivelor pentru care vrea fotografia respectivă să dispară de pe internet.

Facebook - checkup

Cât despre funcția de checkup a pozelor, e similară Facebook privacy dinosaur, care i-a ajutat pe utilizatori să verifice setările de siguranță. Noua funcție ar avea scopul de a-i face pe utilizatori să înțeleagă cine și cum le poate vedea pozele.