Facebook se spală pe mâini de conținutul care instigă la ură

Facebook se spală pe mâini de conținutul care instigă la ură
13:30 01.09.2016

După ce ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a cerut Facebook să înlăture postările ilegale şi pe cele care incită la ură, compania este din ce în ce mai constrânsă de către deputaţii europeni.

Într-o încercare de a se distanța de aceste acuzații, fondatorul Facebook repetă faptul că rețeaua lui nu se va trasnforma într-un imperiu media.

Cerinţa ministrului vine la puţin timp după ce un comitet al Parlamentului din Marea Britanie a conchis că Google, Twitter şi Facebook nu pot să-şi maximizeze potenţialul măsurilor de securitate ale serviciilor lor, informează Ars Tehnica.

“Facebook ar trebui să elimine conţinutul rasist sau chemările către violenţă de pe paginile sale din proprie iniţiativă, chiar dacă nu a primit vreo plângere.”, spune Maziere luni, pe 29 august. “Facebook are o poziţie economică de mare importanţă şi, ca orice firmă internaţională, are şi o foarte importantă responsabilitate socială.”

Mark Zuckerberg răspunde, în timpul unei transimiuni live pe pagina sa de Facebook: “Suntem o companie de tehnologie şi nu o companie media.”, când a fost întrebat de un participant dacă Faceebok este un “editor” de ştiri. Tot fondatorul a mai spus: “Noi construim uneltele, dar nu producem nimic legat de conţinut.”

Declarațiile vin la scurt timp după ce Zuckerberg a concediat departamentul care se ocupa de administrarea subiectelor din rubrica ”Trending”. Decizia a fost luată după ce rețeaua a fost acuzată că angajații își impun propriile viziuni politice în momentul în care erau alese subiectele din secțiunea respectivă. Dacă Zuckerberg ar interveni asupra conținutului de pe platformă, ar putea fi dat în judecată pentru defăimare.

În pofida celor spuse de Mark Zuckerberg, ministrul de Interne german încă este îngrijorat cu privire la lipsa de interacţiuni dintre Facebook şi conţinuturile rasiste şi instigatoare la ură.

Autor: Adrian Naftan

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: