Facebook Live de pe PC: vei putea transmite în direct și de pe laptop

Facebook Live de pe PC: vei putea transmite în direct și de pe laptop

Deși posibilitatea de a transmite live folosind un laptop sau un desktop a lipsit până acum, Facebook Live extinde funcția și pentru astfel de unități.

Mulți utilizatori au cerut ca Facebook să implementeze posibilitatea de transmisiuni live și pentru laptop-uri și desktop-uri, iar site-ul pare să se conformeze. Noul update s-a lansat în liniște, iar funcția este momentan disponibilă unui număr restrâns de utilizatori.

”Am introdus update-ul ce permite oamenilor să transmită live din fața propriului calculator sau laptop”, a confirmat Facebook pentru Social Times. Noua funcție a Facebook Live a fost introdusă după ce jurnaliști, vlogger-i, dar și simpli fani ai transmisiunilor live din viața de zi cu zi au dorit implementarea acesteia.

Facebook afirmă că momentan, noua funcție este disponibilă doar pentru un număr limitat de utilizatori, dar că în următoarele luni, din ce în ce mai multe persoane vor avea posibilitatea de a face transmisiuni live din fața calculatorului. De asemena, compania confirmă că nu doar camerele integrate în laptop-uri vor putea fi folosite pentru clipuri; camerele video conectate la calculatoare vor fi funcționale pentru a crea videoclipuri live.

Delilah Taylor este o utilizatoare norocoasă a Facebook, deoarece a primit acces la funcția Live pentru desktop. ”Când am apăsat prima oară pe Live Video, nu s-a întâmplat nimic. Trebuie să scrii un comentariu, iar după ce apeși Next, ți se va deschide o nouă fereastră, asemănătoare cu cea a Google Hangouts, pentru a=ți ajusta camera și microfonul. La final apeși pe ‘Go Live’ și gata!”

Procesul este asemănător cu cel deja clasic pentru Facebook Live, cu o singură diferență. În timpul unui video live de pe calculator sau laptop, cel ce transmite poate să tasteze și comentarii în același timp.

Adăugarea noii funcții în cadrul Facebook Live nu este o surpriză foarte mare. În mai, Facebook Live a debutat pentru desktop-uri și tablete cu Windows 10, iar implementarea în site-ul propriu-zis pare a fi următorul pas logic.

Autor: George Stanciu 

Citește și:
Etichete: