Spune „adio” intimității: Facebook Messenger introduce o funcție deranjantă

Spune „adio” intimității: Facebook Messenger introduce o funcție deranjantă

Luând în calcul volumul foarte mare de informații pe care le postăm de bună voie pe Facebook, ar trebui să nu ne deranjeze o nouă funcție testată de creatorii Facebook Messenger. Aceea este totuși un pic ciudată.

Facebook Messenger este unul dintre cele mai populare servicii online pentru conversații de orice fel.

Aplicațiile de mobil cu același nume sunt foarte versatile și puteți folosi Messenger atât pentru dialogurii în format text, cât și video conferințe sau teleconferințe.

Un alt avantaj enorm al acestui serviciu față de toate celelalte alternative de pe piață, este că vine ancorat în Facebook și este foarte facil să săriți dintr-o parte în alta.

Până de curând, legătura din Facebook și Facebook Messenger nu era neapărat una foarte adâncă, cu excepția faptului că puteați iniția o conversație cu o persoană folosind butonul Message de pe pagina sa de profil.

La aceasta se adăuga faptul că vă autentificați în aplicațiile Messenger de mobil cu ID-ul vostru de Facebook și cam atât.

Din păcate, cei de la Facebook au dat drumul unui experiment în care postările voastre recente de pe rețeaua socială ajung automat pe Messenger, sub ID-ul vostru, într-o manieră foarte similară cu cea imortalizată în imaginea de mai jos.

Ideea din spatele acestui sistem este că va facilita inițierea unui dialog pe un subiect mai mult sau mai puțin comun cu o persoană cu care nu ați mai discutat de mult.

Pornind de la premisa creatorilor Facebook Messenger, în loc să întrebați ce mai face un prieten cu care nu ați mai interacționat de 6 luni, îi puteți spune că vă place melodia pe care tocmai a ascultat-o.

Alternativa este să-i atrageți atenția că mergeți și voi la evenimentul la care tocmai a confirmat online că va ajunge.

Primii care au dezvăluit detalii despre acest update sunt cei de la TechCrunch deși, care orice experiment Messenger, trebuie să-l percepeți cu o anumită reticență. Nu înseamnă neapărat că va ajunge la marea masă a utilizatorilor.

fb-messenger-conversation-starter

Citește și:
Sursa: Ubergizmo