Facebook introduce o funcție nouă în aplicația pentru Android

Facebook introduce o funcție nouă în aplicația pentru Android

Facebook face progrese mici dar dese când vine vorba de aplicațiile pentru telefoane, iar cel mai nou update s-a lăsat așteptat.

Facebook se concentrează din ce în ce mai mult pe aspectul video al site-ului său, astfel că face un nou update aplicației de Android, concentrându-se tocmai pe această parte a conținutului împărtășit pe site.

Astfel, compania a decis, în sfârșit, să introducă posibilitatea de upload a videoclipurilor HD pe Facebook, prin intermediu aplicației de Android. Funcția a fost prezentă pe iOS de mai bine de doi ani și a durat destul de mult, se pare, până ce a reușit să fie adusă și pe platforma celor de la Google.

Cei de la Android Police, citați și de digitaltrends.com, au descoperit această funcție și discută despre activarea acesteia. Modul de activare este destul de simplu, necesitând doar intrarea în setările aplicației și apăsarea butonului corespunzător funcției ”Upload videos in HD.”

Gigantul social media nu a făcut un anunța oficial cu privire la funcție, dar este relatat că aceasta a fost implementată la scară largă, dacă nu deja în totalitate.

Alte funcții despre care se vorbește că ar fi testate sau oferite, gradual, utilizatorilor de Facebook pe Android includ și posibilitatea de videoclipuri picture-in-picture. Pentru a activa această funcție, Facebook cere permisiunea de a adăuga conținut peste alte aplicații. După ce o primește, vei vedea iconița pentru picture-in-picture în colțul din stânga sus al player-ului video. Poți apăsa pe ea și o poți muta în altă zonă a ecranului.

Alți utilizatori au posibilitatea și să aleagă la ce calitate vor să redea un videoclip, într-un mod similar cu cel de pe YouTube. De asemenea, o funcție de download a videoclipurilor, așa cum oferă și Netflix, a devenit activă pentru anumiți utilizatori. Astfel de funcții sunt încă în perioada de probe și nu apar pentru toată lumea, dar vor fi disponibile în curând.

 

Citește și:
Etichete: