Facebook exagerează de doi ani statisticile de consum video

Facebook exagerează de doi ani statisticile de consum video

Video-urile de pe Facebook nu au fost atât de vizualizate pe cât giganta platformă socială a vrut să ne dea impresia. Din fericire, Facebook și-a asumat greșeala.

Aparent, Facebook a supraestimat timpul alocat consumului video cu 60-80%, pentru că nu a contorizat vizualizările mai scurte de trei secunde, potrivit Engadget. Astfel, au rezultat valori mai mari ale duratei medii de vizualizare a conținutului video. Într-un articol publicat în secțiunea de „Help”, un angajat Facebook a anunțat greșeala și a explicat diferența între definirea statisticilor și măsurarea lor reală:

„În trecut, am definit în mod eronat durata medie de vizionare a clipului drept perioada totală alocată urmăririi lui luând în calcul doar numărul celor care au stat trei secunde sau mai mult. Drept răspuns, Facebook va introduce două tipuri de măsurători:

Timpul de vizionare mediu: timpul total alocat vizionării clipului, definit în funcție de numărul de play-uri. În această categorie intră și clipurile care încep automat, și cele pe care trebuie să dai click. Categoria va înlocui durata medie de vizionare.

Procentul din video vizionat: reflectă procentul din video pe care cineva îl urmărește per sesiune, aproximat prin raportarea la toate sesiunile în care videoul a început automat sau a fost pornit voluntar. Va înlocui categoria procentului aproximativ de vizionare a clipului”.

Ca utilizator, probabil că nu ai avea de ce să fii afectat. Facebook spune că discrepanța nu afectează facturarea, dar publicitarii care s-au bazat pe aceste statistici ar putea, totuși, să aibă de suferit. Facebook s-a lăudat recent cu creșterea consumului video pe platforma sa, așa că vestea erorii acestor măsurători e problematică.

Citește și: