Fă-ți telefonul să plutească în timp ce se încarcă cu OvRcharge

Încărcarea wireless reprezintă un trend foarte atrăgător, chiar dacă nu sunt foarte multe smartphone-uri compatibile. OvRcharge o duce însă la un alt nivel, atât la propriu, cât și la figurat.

Ideea de încărcare a telefoanelor mobile a apărut în urmă cu câțiva ani, iar producători precum Samsung, LG și alții, s-au grăbit să-și lanseze dispozitive compatibile. Măi râmâne acum problema încărcătoarelor, care nu au un design foarte atrăgător și nici nu fac ceva spectaculos în timp ce alimentează bateria smartphone-ului. Alternativa vine de la OvRcharge printr-un proiect ce caută să obțină finanțare pe Kickstarter, unde și-a atins aproape 50% din target, la momentul redactării acestui material.

Primul încărcător cu adevărat wireless, prin prisma faptului că nu necesită nici un fir între telefon și dock, are un design fascinant prin simplitate. OvRcharge este un singur paralelipiped din lemn, de forma unei cărămizi foarte mici. În funcție de ceea ce vreți să încărcați, acesta poate fi achiziționat cu dimensiunile 140 x 140 x 33 milimetri sau 170 x 170 x 35 milimetri. Culoarea lemnului folosit la construcție este, de asemenea, la cererea clientului – Dark, Walnut sau Cherry.

Există însă o limitare importantă pe care trebuie să o aveți în vedere dacă vă gândiți să treceți la OvRcharge, iar aceasta este detaliată foarte bine pe pagina proiectului. ,,Pentru a putea levita și a se încărca wireless, telefonul necesită o carcasă specială ce este compusă din două părți principale, receptorul electric din bază și un magnet pentru a-i menține poziția în aer. Astfel, am creat carcase ultrasubțiri, atât pentru a vă proteja investiția, cât și pentru a vă ridica telefonul și a-l alimenta în același timp. Carcasa are un magnet ce-i permite să leviteze și are și un receptor pentru încărcarea fără fire prin inducție.

În orice caz, cu o carcasă suplimentară sau fără, OvRcharge este un gadget spectaculos ce merită toată atenția. Dacă ați vrut vreodată să generați invidia prietenilor, nu cred că veți face o treabă mai bună decât cu un încărcător care vă încarcă smartphone-ul în timp ce acesta se învărte la câțiva centimetri în aer.

Alexandru Puiu
10:27 30.07.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video