26 iul. 2016 | 08:30

Cum și de ce să dezactivezi încărcarea rapidă pe Galaxy S7 și S6

ACTUALITATE
Cum și de ce să dezactivezi încărcarea rapidă pe Galaxy S7 și S6

Majoritea smartphone-urilor de top au o tehnologie de încărcare rapidă. Pentru că nu vine doar cu beneficii, ar fi bine să știi cum și de ce să dezactivezi încărcarea rapidă pe Galaxy S7, S6 și alte câteva telefoane.

Având în vedere că autonomia smartphone-urilor noastre scumpe este cea mai frustrantă particularitate, dacă nu prindem o zi departe de priză, ne-am dori măcar să se încarce mai repede. Din acest motiv, producătorii de telefoane împreună cu creatori de procesoare și baterii au dezvoltat numeroase tehnologii în această direcție în ultimii ani. Cu nume precum quick charging sau fast charging, acestea vă fac viața mai ușoară atunci când sunteți presați de timp. Din păcate, nu sunt perfecte și ar fi bine să știți de ce ar fi bine să le dezactivați ocazional.

De ce să dezactivezi încărcarea rapidă pe Galaxy S7, S6 și nu numai

Cei de la Samsung s-au aflat printre primii producători care s-au mândrit cu implementarea unor algoritmi avansați de încărcare rapidă. Din acest motiv, puteți vedea opțiuni de Fast Charging pe S7, S7 Edge, S6, S6 Edge+ și Note 5. Tot cei de la Samsung includ însă posibilitatea dezactivării funcției pe dispozitivele Galaxy cu Marshmallow.

Motivele sunt în număr de două și vizează încărcarea cu fir și fără fir. Practic, procesul de încărcare rapidă se traduce prin trimiterea unei cantități mai mari de curent către baterie într-un timp mai scurt.

Din acest motiv, telefonul se poate încălzi destul de tare, mai ales dacă nu este într-un spațiu ventilat și îl și folosiți între timp, navigând pe Facebook sau jucându-vă un joc. În cazul încărcării wireless, dacă aveți activată încărcarea rapidă, în dock-ul de încărcare pornește un ventilator care încearcă să compenseze pentru temperatura ridicată. Respectivul zgomot are toate șansele să vă deranjeze noaptea, mai ales dacă aveți telefonul pe o noptieră lângă pat.

samsung galaxy-s7-charging-incarcare rapida

Cum dezactivezi încărcarea rapidă pe Galaxy S7, S6, Note 5 și nu numai

Intrați în Settings, fie din sertarul cu aplicații, fie din centrul de notificări. Secțiunea care vă interesează ține de baterie, ca urmare, faceți tap pe Battery. În partea de jos a acestui meniu ar trebui să vedeți opțiunile de mai sus intitulate Fast cable charging – pentru încărcare prin cablu și Fast wireless charging – pentru încărcare cu dock-ul wireless. Dezactivați aceste opțiuni când nu vă grăbiți nicăieri sau atunci când simțiți că telefonul este prea fierbinte.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele