14 mai 2016 | 12:39

Evernote lucrează de minune cu Google Drive

ACTUALITATE
Evernote lucrează de minune cu Google Drive

Evernote, cel mai popular serviciu de notițe în cloud tocmai a învățat să interacționeze nativ cu documentele voastre de pe Google Drive.

Cei care sunt un pic mai stresați în ceea ce privește realizarea de notițe, desene și orice fel de grafice în format digital fără riscul de a le pierde, în mod inevitabil, la un moment dat, au cochetat cu Evernote. În același timp, un gigant incontestabil al stocării în cloud este Google Drive, iar colaborarea dintre cele două ilustrează un motiv de entuziasm pentru noi toți.

Printr-unul dintre cele mai semnificative update-uri aduse aplicației Evernote în ultimii ani, serviciul de notițe în cloud a început să se integreze într-un mod foarte facil cu toată baza voastră de date de fișiere din Google. Astfel, ideile voastre imortalizate ce necesită o combinație elaborată de desene, fotografii, linii de text și nu numai, își vor găsi o gazdă bună și în serviciul de stocare în cloud al gigantului din Mountain View.

În plus, merită reținut că interacțiunea dintre Evernote și Google Drive din urma acestei actualizări nu se rezumă doar la propagarea creațiilor voastre în mai multe direcții, ci și în funcții noi partea de editare. În momentul în care veți introduce link-uri în articole, în mod automat va apărea un preview cu câteva rânduri din pagina web aferentă respectivei adrese.

Întreaga voastră bază de date cu documente din Google Drive este indexată în Evernote și puteți căuta prin ea fără să părăsiți interfața aplicației de notițe. Modificările la fișiere realizate în Drive sunt în mod automat sincronizate și în Evernote, iar pentru a avea acces la noul set de funcții este suficient să dați un click pe icoana aferentă Google Drive din bara de instrumente a aplicației.

,,Integrarea cu Google Drive ajută oamenii să-și cultive acele idee cu un volum diversificat de conținut.” Erik Wrobel, Chief Product Officer la Evernote a anuțat integrarea celor două platforme și este deja online, momentan doar în varianta web de Evernote și în aplicația omonimă de Android.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele