EVE Online poate fi jucat complet gratuit

Considerat unul dintre jocurile clasice online, după 13 ani în care și-a taxat abonații, creatorii EVE Online renunță la taxă.

În urmă cu ceva timp, au apărut speculații legate de o nouă versiune de EVE Online ce urma să poată fi accesată fără plata vreo unui abonament. Aceasta ar fi fost o decizie luată din considerente economice, pentru un titlu ai cărui ani de glorie au apus de mult. Ar fi urmat să abordeze un model free-to-play, conform căruia, cea mai mare parte a experienței online urma să fie gratuită, dar ar fi existat și câteva particularități ce puteau fi accesate contra cost.

Zvonurile s-au dovedit a fi adevărate, iar rezultatul final este deja online. Practic, cei de la CCP au schimbat complet tactica de monetizare a titlului, iar în consecință, atât jucătorii vechi, cât și cei tineri pot profita de cel mai nou expension pack fără nici un fel de costuri.

Sistemul prin care eliminarea abonamentelor pentru cea mai mare parte a jucătorilor a avut loc, nu este cel mai intuitiv din lume, dar important este că există și, cu un pic de răbdare, ar trebui să puteți profita de el. Noul sistem poartă numele de Clone States și este inclus în EVE Online: Ascension. După ce l-ați instalat, veți pleca la drum ca făcând parte din familia Alpha Clones și, fără vreun artificiu, veți avea acces la întregul univers EVE. Partea neplăcută este că vor exista câteva limitări în materie de abilități pe care le puteți dezvolta și aeronave disponibile, dar pe acelea le puteți ignora.

Va exista în continuare un abonament în EVE Online, cu 10 dolari pe lună, dar după plata aceluia, nu veți face decât să eliminați cele două limitări de mai sus, fără alte avantaje. Cei care vor interacționa pentru prima oară cu EVE după implementarea noului set de informații, se vor bucura de Inception, un modul ce vă învață cum să începeți în EVE Online, care sunt detaliile poveștii și cum ajungeți să câștigați lupte spațiale.

Alexandru Puiu
18:01 20.11.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video