EA anunță moartea consolelor de jocuri video

EA anunță moartea consolelor de jocuri video

Pasionații de jocuri video, în viitorul nu foarte îndepărtat, se pare că nu vor mai avea acces la console de jocuri, deoarece nu vor mai fi necesare, conform celor de la EA.

Tehnologia avansează cu o viteză amețitoare și prea puțini știu ce urmează să apară în următorii 3, 5 sau 10 ani. Cu toate acestea, există câteva autorități în fiecare domeniu care, în momentul în care se aruncă la pronosticuri, se poate spune că știu despre ce vorbesc. Un astfel de invidid este Peter Moore, unul dintre directorii de la EA, poate cel mai mare distribuitor de jocuri video la nivel global.

În urmă cu aproximativ un an și jumătate, CEO-ul NVIDIA a creat multe dezbateri în online când a afirmat că viitorul consolelor de jocuri este foarte incert. O afirmație pe un ton similar, dar cu mult mai multe argumente a fost făcută publică zilele trecute de Peter Moore – Chief Competition Office la Electronic Arts. Într-un interviu acordat celor de la The Daily Orange, Moore a explicat că investițiile în cosole de jocuri nu se vor mai justifica, deoarece respectivele gadgeturi nu-și vor mai găsi utilitatea într-o casă modernă.

Viitorul stă în streaming. ,,Nu sunt sigur că vor mai fi console, mai ales în formatul în care le știm acum. Jocurile vor fi accesate prin streaming, astfel nu vom mai avea nevoie de un intermediar hardware între cele două [joc și ecran].” Luând în calcul serviciile de streaming pentru jocuri care există deja la ora actuală, precum PlayStation Now, scenariul detaliat de Moore nu pare deloc absurd. ,,Dacă vrei să te joci Battlefield 12 împotriva altora, vom sări în joc prin intermediul oricărui monitor pe care îl avem în casă. Va fi pe un chip, mai degrabă decât într-o cutie.

Ideea de a face streaming de jocuri este una foarte atrăgătoare și ne pregătește pentru un viitor în care vom plăti un abonament gen Netflix pentru a ne juca cel mai nou Witcher. Nu sunt în schimb foarte sigur că Microsoft sau Sony sunt încântați de acest scenariu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: