E oficial, Mozilla renunță la Firefox OS, sistemul de operare pentru mobile

E oficial, Mozilla renunță la Firefox OS, sistemul de operare pentru mobile

Concurența în materie de sisteme de operare pentru mobile a mai pierdut un membru important după anunțul celor de la Mozilla legat de Firefox OS.

Întotdeauna va fi constructiv ca mai multe companii să fie într-o competiție în materie de servicii sau produse. Utilizatorii finali au de câștigat și asta e cel mai important. Din păcate, cu pași repezi, ne îndreptăm într-o direcție diametral opusă când vine vorba de sisteme de operare pentru mobile. După ce în urmă cu câteva zile aflat că BlackBerry se va dedicat lansării exclusive de dispozitive cu Android, acum aflăm că și Firefox OS nu va mai beneficia de actualizări pentru mobile.

Oficialii Mozilla au anunțat zilele trecute că vor renunța dezvoltarea sistemului de operare menit pentru smartphone-uri accesibile după lansarea versiunii 2.6. Astfel s-au lămurit brusc toate zvonurile legate de viitorul platformei. Acest anunț vine la aproximativ două luni după ce s-a anunțat într-un mod vag că Firefox OS nu va mai fi disponibil în viitor pentru telefoane mobile.

Cu toate că scopul Mozilla a fost de a crea un sistem de operare pentru terminale entry-level cu mult sub prețul pieței, rețeta ce părea să aibă potențialul pentru un succes enorm a eșuat în mod oficial. Producători precum ZTE au încercat marea cu degetul prin lansarea unor terminale cu acest sistem de operare, dar respectivul aparat nu s-a vândut foarte bine.

,,Anunțăm planul nostru pentru încetarea suportului pentru smartphone-uri cu Firefox OS după lansarea versiunii 2.6, asta înseamnă că Firefox OS pentru smartphone-uri nu va mai avea angajați dedicați îmbunătățiri sau finisării platformei după luna mai.” Declarația poate fi văzută într-o postare pe forumul comunității dezvoltatorilor.

În ceea ce privește Marketplace, magazinul virtual de aplicații pentru Firefox OS și pentru dispozitivele care rulează Firefox pe Android sau Firefox pe desktop, acesta nu va mai suporta postarea de aplicații noi după 29 martie.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: