După telefoanele Lumia, Microsoft ar putea renunța la încă o serie de gadgeturi

După telefoanele Lumia, Microsoft ar putea renunța la încă o serie de gadgeturi

După lansarea primei brăţări Microsoft Band în 2014, urmată de Band 2 anul trecut, Microsoft pare să renunțe la producția acestora în 2016, decizie care, probabil, va fi una definită pentru această gamă de produse.

Potrivit surselor de pe ZDNet.com, Band 2 este ultimul dispozitiv de acest fel pe care Microsoft l-a făcut și îl va face, iar șansele sunt foarte mari ca aceasta să nu fie doar o decizie pe termen scurt.

„Continuăm să investim și să inovăm platforma Microsoft Health, care este deschisă oricărui tip de hardware și aplicații partenere de-a lungul dispozitivelor cu Windows, iOS și Android. De asemenea, continuăm să comercializăm  Microsoft Band 2 și rămânem profund devotați ajutării clienților noștri și explorării dispozitivelor purtabile. ” au declarat cei de la Microsoft.

Conform ZDNet.com Microsoft preferă să se concentreze mai mult pe dezvoltarea serviciilor platformei Microsoft Health, decât să continue producția de dispozitive pentru fitness. La baza deciziei acestora poate sta faptul că platforma Health este compatibilă cum mai dispozitive de la diverși producători și poate să îți înregistreze toate activitățile, inclusiv programul de somn.

Aceste vești sunt foarte bune pentru cei care își doreau să achiziționeze Band 2, prețul brățării scăzând acum de la 250$ la 175$. Însă reducerea este cel mai probabil să fie valabilă doar până la mijlocul lunii octombrie.

Iar gama de brățări de fitenss nu este singurul lucru la care Microsoft este posibil să renunțe în acest an. Mai multe surse anonime din interiorul Microsoft afirmă că până la sfârșitul anului, linia de telefoane Lumia va fi scoasă din producție. O decizie care nu surpinde pe nimeni, deoarece brandul Lumia nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

La momentul actual, doar patru modele de smartphone-uri Lumia mai sunt disponibile pe piață, iar Microsoft nu a mai anunțat lansarea niciunui model nou.

Autor: Andrei Geornoiu

Citește și: