Cum eliberezi spațiu pe hard disk simplu și rapid

Cum eliberezi spațiu pe hard disk simplu și rapid

Există foarte multe situații în care vă loviți de nevoia eliberării de spațiu pe hard disk. Important este să aveți câteva soluții rapide la care să apelați.

Sistemul de operare Windows a devenit din ce în ce mai bine pus la punct și, în majoritatea cazurilor, nu ocupă o cantitate semnificativă de spațiu pe harddisk. Din păcate, în funcție de programele pe care le instalați, de backup-urile realizate automat și de actualizările sistemului de operare pe care le aveți instalate, este posibil să rămâneți fără spațiu. Mai ales în cazul SSD-urilor de mici dimensiuni, pe care le-ați achiziționat aproape exclusiv cu scopul găzduirii sistemului de operare, spațiul liber poate deveni cu ușurință o problemă. Din fericire, există câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a rezolva cazul.

Rulați Disk Cleanup, fie apăsând pe butonul de Start și tastând cleanup, fie făcând click dreapta pe partiția cu probleme, accesând meniul Properties și Disk Cleanup din secțiunea General. Așteptați câteva secunde până vă este scanat hard disk-ul și apăsați pe Ok. Opțional, dacă nu vi s-a rezolvat complet problema, apăsați în aceeași fereastră de Disk Cleanup pe butonul din stânga jos marcat Clean up system files. În noua fereastră pe pagina de meniu marcată More options apăsați pe Clean-up în partea de jos, pentru a șterge toate punctele de restaurare create de către Windows în mod automat, cu excepția celui mai recent dintre ele. cum-eliberezi-rapid-spatiu-in-windows

Stergeți programele de care nu aveți nevoie sau jocurile pe care nu le-ați mai rulat de mult timp folosind Programs and Features din Control Panel. Opțional, puteți ajunge în aceeași fereastră tastatând Uninstalt Programs după ce ați dat click pe Start. În Windows 10, opțiuni similare găsiți în PC Settings, la secțiunea System, în Apps & Features. Faceți click pe programul de care nu mai aveți nevoie și apăsați pe Uninstall.

O alternativă eficientă pentru întregul proces care, de asemenea, nu implică riscuri inutile, este un utilitar intitulat CCleaner. Descărcați-l gratuit de pe Piriform.com  și, imediat după instalare, folosiți butonul Analyze. Câteva secunde sau minute mai târziu, veți avea posibilitatea să apăsați pe Run Cleaner pentru a șterge fișierele temporare inutile.

În cazuri disperate, puteți dezactiva modulul de hibernare din Windows deschizând o fereastră de Command Prompt cu drepturi de administrator și tastând fără ghilimele ”powercfg -h off”. Pentru a ajunge rapid la Command Prompt, faceți click pe Start, scrieți cmd, faceți click dreapta pe primul rezultat și alegeți Run as Admin.

Citește și:
Etichete: