Doppio: Smartwatch-ul cu două ecrane nu este foarte atrăgător, ci doar util


Doppio este cel mai nou prototip de smartwatch și unul care nu știm momentan dacă vă deveni vreodată un produs comercial.

În ultimii ani, ceasurile inteligente au devenit din ce în ce mai atrăgătoare. Cu toate că prima generație de smartwatch-uri a inclus modele masive și lipsite de funcții cu adevărat utile, între timp, am văzut creații mai subțiri și mai apropiate de aspectul unui ceas clasic. Până să se ajungă însă la ele, au existat multiple prototipuri.

Majoritatea ceasurilor moderne inteligente au în comun construcția în jurul unui singur ecran. Mulți sunt de părere că acela este suficient pentru afișarea setului de informații de care ai avea nevoie la un moment dat. În plus, prin atingeri, swipe-uri și alte tipuri de gesturi, poți ajunge instant la ceea ce cauți.

O altă idee ar fi să creezi un smartwatch cu două ecrane ce pot interacționa între ele. Acesta a fost principiul pe care s-a bazat Doppio al unui grup de cercetători de la Dartmouth College. Aflat într-un stadiu destul de avansat de dezvoltare, dispozitivul poate fi văzut în detaliu în clipul de mai sus.

În principiu, implicit, veți putea vedea un singur ecran, dar în funcție de nevoie, le puteți alătura prin intermediul unui sistem bazat pe magneți. Mai mult decât atât, în funcție de poziția în care veți plasa al doilea display în jurul primului, veți câștiga funcții noi și o varietate de moduri suplimentare de interacțiune.

,,Orientarea părții de sus relativ la bază și în funcție de modul în care partea de sus este atașată la bază, se creează un spațiu foarte mare de interacțiune. Prototipul nostru hardware demonstrează modul în care interacțiunile cu Doppio pot fi folosite pentru notificări, vizionări private, multitasking, acces temporar la informații, lansare de aplicații, moduri de aplicații, input și partajare.” Profesorul Asistent Xing-Dong Yang a detaliat o serie de scenarii în care al doilea ecran de smartwatch v-ar putea ajuta. Dacă plasați cele două ecrane unul lângă altul, vă vor fi servite mai multe detalii despre vreme instant. În cazul în care rotiți ecranul, fără vreo intervenție suplimentară, alt set de informații va fi afișat. Cu alte cuvinte, conceptul pare să fie destul de interesant, cu excepția designului ostentativ.

Alexandru Puiu
07:21 18.05.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video