Detalii despre conversațiile voastre iMessage pot ajunge la Poliție

Detalii despre conversațiile voastre iMessage pot ajunge la Poliție

Chiar dacă nimeni nu poate afla conținutul conversațiilor voastre în format iMessage, mai multe detalii de identificare aferente acelor mesaje pot fi partajate de către Apple cu autoritățile doritoare.

Timp de câțiva ani, am asociat mesajele iMessage cu un nivel de securitate absolut. Orice trimiteți în acest format este criptat end-to-end cu așa o precizie încât nimeni nu poate afla conținutul conversațiilor. Se pare totuși că există o limitare a respectivului nivel de securitate, iar acela începe și se termină la corpul mesajelor. Asta înseamnă că numerele de telefon ale participanților la discuție, ora și data la care au fost redactate mesajele împreună cu adresele IP ale persoanelor, toate sunt salvate pe termen lung de către Apple, iar în cazul în care acestea sunt cerute de autorități, pot ajunge la Poliție, FBI, CIA, NSA, etc.

Detalii despre aceste particularități de securitate au fost publicate de cei de la The Intercept pentru prima oară și se pare că fac referire la toate câmpurile metadata ale unui iMessage. În mod complet automat, acestea din urmă sunt puse la păstrare pe serverele gigantului din Cupertino și pot fi trimise către organizații guvernamentale, dacă sunt cerute. În timp, este foarte probabil să se stabiliească că situația este și mai îngrijorătoare decât pare la prima vedere. Din IP de exemplu, se poate stabili cu o precizie destul de mare locația persoanelor care au scris sau au primit un mesaj.

Totul pleacă de la modul în care un telefon Apple, în momentul în care începeți să redactați un mesaj, verifică dacă destinatarul mesajului are sau nu un terminal compatibil iMessage. În acel moment, trimite un semnal către serverul companiei americane și verifică dacă numărul sau adresa de email a persoanei vizate pentru conversație este în baza de date iMessage. Tot atunci, detaliile despre respectiva verificare sunt păstrate.

În cazul în care vreți să fiți siguri dacă trebuie sau nu să vă faceți griji pe marginea acestui subiect, trebuie să rețineți un singur lucru. Într-o declarație pentru The Intercept, Apple a confirmat deja că a livrat log-urile respective către poliție în conformitate cu mai multe citații. Mesajele efective vă sunt în continuare în siguranță.

Citește și:
Sursa: Engadget