De ce au blocat turcii cele mai importante servicii de cloud

De ce au blocat turcii cele mai importante servicii de cloud

Conform celor mai noi informații, guvernul turc a blocat unele dintre cele mai populare servicii cloud.

Guvernul turc a apelat încă o dată la măsuri radicale, blocând de această dată unele dintre cele mai importante servicii cloud din mediul online. După cum scriu jurnaliștii de la The Next Web, cetățenii turci nu mai pot accesa în acest moment platforme precum Google Drive, Dropbox sau OneDrive și nici serviciul GitHub.

Din câte se pare, motivul pentru care guvernul turc a luat această decizie ar fi prevenirea publicării email-urilor personale ale lui Berat Albayrak, ministrul energiei și al resurselor naturale. Acesta din urmă ar fi ginerele președintelui Recep Tayyip Erdogan. Prin blocarea site-urilor menționate mai sus, oamenii nu vor mai putea găzdui email-urile pe conturile lor personale, pentru a le distribui mai ușor.

Leak-ul ar avea nu mai puțin de 17GB și ar include în jur de 57.623 de email-uri, trimise din luna aprilie a anului 2000, până în septembrie 2016. Informațiile au fost publicate inițial de către gruparea de hackeri numită Redhack, iar în condițiile în care o instanță din Ankara a ordonat investigarea grupului, autenticitatea acestora nu a fost negată de nicio publicație.

După cum probabil știți deja, nu este prima oară când guvernul turc ia o asemenea decizie. Pe parcursul timpului, Ankara a blocat de mai multe ori rețeaua de socializare Twitter. Ultima oară, acest lucru s-a întâmplat după ce a avut loc o tentativă de lovitură de stat. În acel caz, nu a durat mult până când utilizatorii au găsit metode prin care să depășească blocada implementată de guvern. Iar partea cea mai bună este că acesta din urmă nu prea are multe soluții pentru a lupta împotriva lor.

Astfel, la puțin timp după ce președintele Erdogan a menționat faptul că Twitter este blocat, în Istanbul au început să apară graffiti-uri cu două adrese IP pe care oricine le poate folosi pentru a accesa Twitter.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI