12 iul. 2016 | 11:22

De ce ar trebui să descarci hărțile Pokemon Go direct din Google

ACTUALITATE
De ce ar trebui să descarci hărțile Pokemon Go direct din Google

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă dependenții de Pokemon Go e viteza cu care bateria e stoarsă de viață, precum și consumul de date necesar păstrării GPS-ului și hărților deschise. 

Probabil că mulți jucători au fost nevoiți să care după ei baterii portabile, ca să nu depindă de priză sau de WiFi. Din fericire, un utilizator Reddit (cu username-ul throwaway96388) a găsit un truc simplu pentru conservarea bateriei și a consumului de date. Acesta a recomandat jucătorilor Pokemon Go să descarce hărțile de pe Google și să le folosească offline. Aparent, după ce au încercat metoda, mai mulți oameni au descoperit o îmbunătățire remarcabilă. Asta nu înseamnă că bateria supraviețuiește mai mult de șase ore de utilizare continuă, dar pentru un fan înrăit, orice minut poate însemna un pokemon în plus.

Pentru a descărca hărțile și a le utiliza offline, trebuie să să deschizi aplicația Google Maps din telefon, să intri în setări și să dai click pe opțiunea destinată hărților offline. Acolo, dai click pe semnul „+” și adaugi localizarea. Chiar dacă hărțile sunt offline, jucătorii au acces deplin la joc, prin intermediul datelor mobile. Ar trebui să remarce și o descreștere considerabilă a traficului de date solicitat de rularea jocului, notează Polygon.

Cei de la Niantic Labs sunt conștienți de neajunsul jocului dezvoltat de ei și caută, în prezent, soluții. De asemenea, e de menționat și că, deși atât de mulți utilizatori Reddit au aplaudat sugestia lui throwaway96388, un inginer Google a scris pe Twitter că nu e o soluție viabilă. Nu ne rămâne decât să o încercăm și să vedem ce se întâmplă.