30 aug. 2016 | 07:35

De ce ai vrea să hărțuiești o femeie în VR cu Dead or Alive

VIDEO VIDEO

În teorie, ar trebui să existe unele limite pentru genul de jocuri la care avem acces cu toții, mai ales în realitate virtuală, dar Dead or Alive trece cu brio peste toate.

În curând, cei de la Sony vor lansa propriul kit de realitate virtuală intitulat PlayStation VR. Acesta se anunță a fi foarte promițător, iar având în vedere numărul foarte mare de precomenzi, ar toate șansele să fie un succes de piață. Popularitatea sa depinde însă și de titlurile compatibile care vor fi disponibile în prima zi de lansare.

Dead or Alive Xtreme 3 este unul dintre jocuri ce vor apărea pe rafturi în aceeași zi cu PlayStation VR, iar primele opinii despre joc nu sunt deloc bune. Respectivul titlu a mai fost subiectul unor dezbateri despre hărțuire, objectificarea femeii și abuz în format digital, dar varianta VR a titlului duce și mai departe conceptul de jocuri care, în mod autentic, nu ar trebui să existe.

Era previzibil că printre titlurile VR pentru orice platformă se vor strecura titluri care să pună accent pe sexualitate și nuditate feminină. Prea puțini se așteptau însă ca hărțuirea sexuală să fie un comportament ce poate fi executat in-game. Conform clipului de mai sus însă, publicat de Gamer.ne.jp, exact asta se întâmplă în Dead or Alive pentru VR. Într-unul dintre modurile de joc pe care le aveți la dispoziție, jucătorul poate încerca să tot atingă o femeie în locuri indecente, în timp ce aceasta protestează verbal cât se poate de clar. Premisa oricum era una foarte macabră, dar în combinație cu afirmații precum ,,Nu-mi place.” și ,,E rău.”, experiența este dusă la un cu totul al nivel. Subiectul objectificării este Kasumi, un personaj a cărui reprezentare în Dead or Alive Xtreme 3 oricum era foarte sexuală.

Jocurile din seria Dead or Alive, mai ales variantele a căror acțiune implică volei pe plajă, fost din totdeauna clasificate ca fiind ostentative, dar în realitate virtuală, gravitatea practicilor in-game este extremă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele