Europa nu este pregătită pentru cel mai sexist joc – Dead or Alive Extreme 3


Fanii seriei de jocuri Dead or Alive vor fi dezamăgiți să afle că, din cauza conținutului sexist, cel mai recent joc din serie nu va ajunge în Europa.

Franciza Dead or Alive a început în urmă cu mulți ani cu un joc de lupte, precum Tekken sau Mortal Kombat. Încă de atunci, femeile din joc erau ilustrate într-un mod mult mai sexual decât în alte titluri din aceeași perioadă. Seria Dead or Alive Xtreme duce însă ideea de conținut sexist la un alt nivel, indiferent cât de deschiși sunteți la faptul că este vorba doar de un joc video.

În curând va ajunge pe piață, pentru PS4 și PS Vita, Dead or Alive Xtreme 3, un titlu care pune jucătorul într-un set de scenarii cel puțin ciudate. Trecând peste faptul că domnișoarele participante la un joc de volei pe plajă au niște costume de baie infime către inexistente, sunt curios care este argumentul pentru o luptă cu posterioarele, pe care o puteți vedea în detaliu în trailerul de mai sus. În plus, pe lângă faptul că puteți personaliza costumele caracterelor, în același joc este introdus și un sistem inovativ de bronzat, fără a-i foarte evidentă utilitatea în raport cu principiile de gameplay.

Partea interesantă a acestui anunț este că nu a decis o autoritate internațională interzicerea jocului în alte colțuri ale lumii, decât Japonia. Koei Tecmo, un reprezentant pentru publisherul jocului ostentativ de sexist a afirmat pe Facebook că aceasta este decizia companiei din care face parte. A spus că înțelege cum își dorește industria jocurilor ca femeile să fie ilustrate, dar că nu dorește să vobească despre astfel de subiecte. Accentuând gravitatea situației, Tecmo a insistat asupra faptului că decizia a fost luată după aproximativ doi ani de dezbateri interne pe marginea subiectului.

Alexandru Puiu
06:07 26.11.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video