De acum, puteți controla un Android TV prin iPhone

De acum, puteți controla un Android TV prin iPhone

Cea mai bună cale de a aduce conținut online pe TV-ul vostru este prin intermediul platformei Android TV, indiferent dacă faceți acest gest folosind un smart TV preinstalat cu respectivul OS sau utilizați un player dedicat.

Producători de TV-uri precum Philips sau Sony au investit sume foarte mari de bani pentru a lansa aproape exclusiv modele noi de televizoare cu Android TV. În același timp, există soluții precum Nexus Player sau Shield TV preinstalate cu aceeași platformă. Toate acestea vin la pachet cu o telecomandă intuitivă, dar nimic nu se compară cu confortul de a scoate telefonul din buzunar pentru a interacționa cu activitatea de pe ecran.

De foarte mult timp era posibil să folosiți o aplicație Android TV Remote din Google Play pentru a vă controla TV-ul, dar acum, aceeași aplicație a ajuns în sfârșit și în Apple Store. Cu alte cuvinte, orice posesor de iPhone sau iPad tocmai a câștigat abilitatea de a renunța la telecomanda originală a noului său Smart TV. Același princpiu este valabil și dacă ați pierdut telecomanda undeva prin casă.

Întregul sistem de configurare este cât se poate de simplu și nu implică o intervenție semnificativă din partea utilizatorului. Este suficient să descărcați aplicația din AppStore folosind această adresă web și să vă asigurați că sunteți în aceeași rețea cu TV-ul sau playerul vostru standalone cu Android TV. Din acel moment, prin swipe-uri și câteva tapuri, nu ar trebui să întâmpinați nici un fel de dificultăți în schimbarea programelor, navigarea prin aplicații sau chiar și gaming.

Merită reținut că printr-o singură aplicație Android TV Remote puteți controla mai multe dispozitive. Nu trebuie decât să faceți un swipe din marginea din dreapta a aplicației pentru ajunge la meniul de selecție. Pe lângă o tastatură digitală care va facilita semnificativ introducerea de text pe TV, aceeași aplicație de mobil profită de microfonul vostru din telefon pentru introducerea de text și efectuarea de căutări.

Citește și: