07 mart. 2016 | 05:37

De acum poți testa virtual machiajul înainte să îl cumperi

ACTUALITATE
De acum poți testa virtual machiajul înainte să îl cumperi

Amatoarele de cumpărături online pot experimenta virtual tipul de machaj dorit înainte să facă o investiție mai mult sau mai puțin semnificativă.

Ideea de a proba ceva virtual înainte de achiziție, nu este deloc nouă. Prin intermediul unor aplicații de realitate augmentată, mai multe companii vă permit să vedeți cum v-ar sta cu un ceas nou sau o bijuterie fără să le cumpărați cu adevărat. Totul se petrece virtual, prin intermediul ecranului vostru de la smartphone.

Multe dintre acele aplicații foloseau o platformă de dezvoltare intitulată FaceCake, iar creatorii ei au îmbunătățit-o semnificativ în ultima perioadă. O variantă modificată pentru un site de cosmetice Cargo vă permite acum prin intermediul ei să testați nuanțe de machiaj virtual. Deși conceptul nu este neapărat revoluționar, în trecut ați fi fost obligați pentru astfel de scenarii să vă urcați online o fotografie cu fața. Acum totul se petrece în timp real.

Folosind doar JavaScript și HTML5, un webcam este singurul instrument de care aveți nevoie pentru a testa diverse tipuri și culori de machiaj în timp real, doar printr-o fereastră de browser. Nu este necesar să descărcați o extensie de browser sau să vă expuneți PC-ul la riscuri de securitate. Întregul sistem este cât se poate de sigur.

Momentan, cei de la Cargo au implementat noul sistem de realitate augmentată pe paginile pentru rujuri și fard de pleoape, pe care le puteți accesa printr-un click pe fiecare în parte. În mod evident, există o mică întârziere în momentul în care vă mișcați fața foarte repede, dar chiar și în acest condiții sistemul funcționează surprinzător de bine. Ar fi fost ideale niște instrumente pentru personalizarea cu precizie a formei ochilor și a buzelor, dar probabil că vor fi implementate într-o versiune viitoare a aplicației. Rămâne să vedem în ce alte domenii va fi implementat acest sistem pe viitor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele