Aplicația cu realitate virtuală care te lasă să vezi în corpul uman

Aplicația cu realitate virtuală care te lasă să vezi în corpul uman

Ți-ai dorit vreodată să vezi cum arată corpul tău pe interior? Desigur că ți-ai dorit, iar în curând ai putea să o faci, aparent cu ajutorul unui tricou. 

Se numește Virtuali-Tee și a fost creat de o companie care se ocupă cu realitatea virtuală, numită Curiscope. Dezvoltatorii urmăresc să strângă 100.000 de dolari pe Kickstarter pentru a-și aduce proiectul la viață. Tricoul are un cod ascuns pe partea din față, care poate fi citit de o aplicație pentru smartphone. Când telefonul este îndreptat spre tricou, arată interiorul corpului în realitate augmentată. Mișcarea dispozitivului te-ar lăsa să explorezi interiorul corpului după plac.

Totuși, partea cu realitatea virtuală e cea în care echipa își pune speranțele. Folosind Google Cardboard, de exemplu, utilizatorii se pot transporta în diverse părți ale corpului, pentru a vedea ce se petrece acolo. Mai mult decât atât, pot arunca o privire la 360 de grade. Informațiile despre modul în care funcționează organismul vor fi furnizate de experți și instituții de sănătate, pentru o acuratețe crescută. Desigur, dezvoltatorii speră ca proiectul lor inedit să aibă și un rol educațional pentru copii, eventual să îi ajute să înțeleagă lucruri destul de dificile.

În funcție de câți bani strânge, echipa vrea să folosească realitatea virtuală pentru mai multe aspecte ale corpului omenesc. Se gândesc chiar să conecteze tricoul la puls, astfel încât inima din realitatea augmentată să bată în sincron.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: