De acum poți descărca și programe desktop din Windows Store

De acum poți descărca și programe desktop din Windows Store
17:47 15.09.2016

La mai bine de patru ani după lansarea Windows Store, Microsoft schimbă modul în care sunt introduse aplicațiile pe platformă.

Formula deja cunoscută a Windows Store a fost diferită față de ce așteptau utilizatorii. Astfel, în locul aplicațiilor desktop cu care mulți utilizatori sunt obișnuiți și pe care le folosesc în mod regulat, Microsoft a preferat să ofere doar aplicațiile universale în Store, adică cele proiectate special pentru tablete și dispozitive cu ecran tactil.

Lucrurile se schimbă, în sfârșit, atât în favoarea utilizatorilor, cât și în favoarea dezvoltatorilor terți. Aceștia din urmă vor putea introduce în Windows Store aplicații desktop și jocuri, pe care utilizatorii de Windows le vor putea descărca și instala pe propriile calculatoare.

Săptămâna de debut a noului sistem a fost una de succes. În Windows Store se găsesc deja Arduino IDE, doubleTwist, Evernote, korAccount, MAGIX Movie Edit Pro, PhotoScape, Predicted Desire, Relab, SQL Pro,Virtual Robotics Kit și Voya Media.

Urmează ca multe alte programe să fie adăugate de dezvoltatori pe platforma Windows Store. Astfel, există mari șanse ca platforma să devină un mediu extrem de facil când vine vorba de a vă instala programele preferate, mai ales după o instalare nouă a sistemului de operare.

Momentan, va trebui ca dezvoltatorii ce doresc să își publice aplicațiile sau jocurile în cadrul Windows Store să folosească aplicația Desktop Bridge pentru a putea integra conținutul în platforma Microsoft.

Firește, asta nu înseamnă că veți găsi în Windows Store aplicații precum Adobe Photoshop sau Google Chrome. Va trece ceva timp până ce un număr considerabil de programe vor fi pregătite pentru platforma Windows Store. Există opinii ce consideră că Microsoft ar trebui să permită, între timp, listarea de aplicații desktop în mod normal pe platforma Store.

Dincolo de acestea, sperăm că Microsoft va pune la punct un Windows Store sigur și facil, din care mai toate aplicațiile necesare uzului de zi cu zi vor putea fi instalate cu un singur click.

Autor: George Stanciu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI