Dauntless este cel mai nou joc free-to-play de la creatorii LoL

Dauntless este o nouă experiență co-op multiplayer free-to-play ce va fi lansată în 2017 de către Phoenix Labs, un studio format din persoane care în trecut au lucrat la League of Legends.

Cu toate că sunt câteva studiouri importante la nivel global care generează cea mai mare parte a profitului din industria jocurilor video, există și câteva studiouri mici, formate din oameni cu experiență, ce lansează titluri atractive. Un astfel de exemplu este recent anunțatul Dauntless. Titlul ilustrat în clipul de mai sus este rezultatul a doi ani de muncă din partea unei echipe fondate de Jesse Houston, Sean Bender și Robin Mayne. Cei trei au fondat Phoenix Labs în 2014 după ce au părăsit Riot Games, compania responsabilă de foarte popularul League of Legends.

Echipei inițiale s-au atașat câțiva dezvoltatori care au lucrat la Mass Effect și alte câteva francize mainstream. Primul joc rezultat creat de Phoenix Labs a fost anunțat în sfârșit în mod oficial și poartă numele Dauntless. Acesta urmează să ajungă exclusiv pe PC în 2017 și, din câte se pare, este o combinație foarte atrăgătoare de elemente fantasy și science fiction, având în vedere omniprezența ostentativă a dragonilor ca personaje negative principale.

În Dauntless, povestea nu este cea mai originală din lume, dar stilul grafic și elementele de gameplay par să includă suficient de multe inovații încât să nu treacă neobservate. Intriga este creată de niște caractere intitulate Behemoths care vor să distrugă planeta noastră. Slayers este numele echipei de rezistență, formă din luptători de elită, al căror unic scop implică vânarea de Behemoths. Monștrii gigantici sunt răspândiți pe un tărâm intitulat Shattered Isles.

În mare parte vorbim de un RPG clasic, dar unul care, deși suportă experimentarea de unul singur, pune accent pe experiențe co-op, alături de până la trei prieteni. ,,Este vorba de împărtășirea experienței fantasy cu prieteni vechi și despre găsirea de noi prieteni pe parcurs.” Astfel a descris Jesse Houston experiența, după ce a atras atenția asupra faptului că, pentru acest proiect, au folosit ca inspirație Dark Souls, Monster Hunter și World of Warcraft.

Alexandru Puiu
06:09 05.12.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video