Cum vezi ora la care au fost trimise mesajele pe iPhone

Cum vezi ora la care au fost trimise mesajele pe iPhone

Din multe puncte de vedere, un iDevice este foarte prietenos, dar s-ar putea să nu știi cum vezi ora la care au fost trimise mesajele pe iPhone.

Orice utilizator de iPhone știe că în momentul în care intră în aplicația de mesaje vede, aparent aleatoriu, data și ora la care au fost trimise anumite mesaje. De fapt, regula este ca respectiva informație să fie afișată pentru primul mesaj din fiecare zi. Există însă un truc surprinzător de simplu pe care îl puteți pune în aplicare pentru a vedea ora exactă pentru fiecare mesaj, primit sau expediat. Acestea se aplică atât în cazul mesajelor în format SMS, cât și celor în iMessage.

În schimb, nu puteți afla, în permanență, momentul în care cineva v-a citit mesajul. Deși mesajele în format iMessage generează automat pentru expeditor o confirmare de citire când sunt afișate, există o opțiune prin care respectiva confirmare poate fi dezactivată. Este vorba de mesajele albastre, cele de culoare verde sunt SMS-uri standard. Pentru a activa sau dezactiva confirmarea la citire, intrați în Settings sau Configurări la secțiunea Mesaje și activați sau debifați ,,Trimitere confirmare de citire”.

Revenind la întrebarea inițială, cum vezi ora la care au fost trimise mesajele pe iPhone, răspunsul se află într-un gest cât se poate de simplu. În momentul în care aveți în fața ochilor un mesaj sau o conversație formată din mai multe mesaje, cu degetul apăsat pe ecran, fără să-l ridicați la final, mișcați de la dreapta la stânga. Această regulă se aplică tuturor mesajelor.

Opțional, dacă aveți nevoie de aceste informații pe termen lung, le puteți salva sub forma unei capturi de ecran. Cu degetul ținut în continuare pe ecran, după ce ați făcut mișcarea de swipe de la dreapta la stânga, apăsați simultan, scurt, pe Home + Power. Veți vedea pe ecran o lumină puternică similară cu un bliț, iar o imagine cu toate informațiile dorite se va salva în galeria foto.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: