24 iun. 2016 | 13:13

Cum vezi dacă ți-a intrat cineva pe contul de Yahoo

ACTUALITATE
Cum vezi dacă ți-a intrat cineva pe contul de Yahoo

Prima adresă de email a celor mai mulți dintre noi a fost de Yahoo, iar pentru că s-ar putea să o folosești în continuare, este bine să știi cum vezi dacă ți-a intrat cineva pe contul de Yahoo.

Serviciile Yahoo s-ar putea să nu mai fie la fel de populare precum erau odinioară, dar asta nu înseamnă că veți înceta să le folosiți. De asemenea, nu înseamnă că Yahoo Mail are vreo problemă în a fi folosit pentru mulți ani de acum înainte. Singurul lucru de care trebuie totuși să fiți siguri, este că nimeni altcineva nu vă accesează adresa de mail odată cu voi. În definitiv, acele mesaje sunt private și ar fi bine să faceți tot posibilul să rămână așa.

Din fericire, cei de la Yahoo vă oferă câteva soluții pentru a verifica securitatea contului vostru de mail. Ca de obicei, în cazul în care vedeți o activate ciudată, precum o sesiune de autentificare de pe un dispozitiv pe care nu îl aveți sau dintr-o tară străină în care nu ați fost vreodată, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă schimbați parola și, eventual, răspunsurile la întrebările de securitate. Toate acestea se pot face folosind această adresă web.

Cum vezi dacă ți-a intrat cineva pe contul de Yahoo

Revenind însă la comportamentul preventiv pe care ar fi bine să-l aveți în vedere ocazional, există un mod foarte simplu prin care puteți vedea o listă, precum cea de mai jos, cu sesiunile de autentificare pe contul vostru de email. Pentru a o vedea, este suficient să intrați pe login.yahoo.com/account/activity. Autentificați-vă cu adresa voastră de email și parola aferentă și parcurgeți lista cu atenție. Dacă ar fi să fac o mențiune legată de locațiile afișate este că o conexiune mobilă de date, de genul Vodafone, Telekom sau Orange, poate fi identificată ca provenind din București, deși a avut loc din Brașov sau de oriunde altă parte a României.

Cum vezi dacă ți-a intrat cineva pe contul de Yahoo

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele