10 iun. 2016 | 12:58

Cum ștergi contul de Yahoo

ACTUALITATE
Cum ștergi contul de Yahoo

În cazul în care vrei să știi cum ștergi contul de Yahoo, s-ar putea să fii uimit de simplitatea procesului, dar funcționează fără nici un fel de probleme. 

Foarte mulți dintre noi au o adresă de email pe Gmail. Și mai mulți folosesc însă în continuare o adresă de Yahoo Mail din obișnuință și din pricina faptului că funcționează fără probleme. În plus, mulți se gândesc că ar fi păcat să renunțe la ea din cauza numărul foarte mare de contacte de la care s-ar putea să primească un email chiar și după câțiva ani.

Trecând însă peste aceste aspecte, înainte să afli cum ștergi contul de Yahoo, trebuie să ai în vedere câteva detalii. În primul rând, contul de Yahoo este asociat cu contul de Flickr. Astfel, dacă v-ați obișnuit să vă faceți o copie de siguranță a fotografiilor pe Flickr, în momentul în care ați șters definitiv contul de Yahoo, veți pierde și acele imagini. În al doilea rând, după o perioadă relativ scurtă, de șase luni sau un an, altcineva câștigă dreptul de a-și crea o adresă de email identică cu cea pe care ați avut-o voi anterior. Acesta din urmă ar putea fi considerat un motiv în plus să o lăsați mai degrabă activă, decât să ștergeți respectiva adresă.

În altă ordine de idei însă, un cont de Yahoo va fi șters definitiv după 90 de zile de la urmarea pașilor de mai jos. Între timp, va fi dezactivat, pentru a preveni ștergerea frauduloasă de conturi. Astfel, dacă cineva vă află parola și vrea să vă șteargă contul de Yahoo, aveți la dispoziție 90 de zile pentru a vă accesa email-ul și, implicit, de a opri cronometrul de autodistrugere.

Pentru a vă șterge definitiv contul de Yahoo, accesați edit.yahoo.com/config/delete_user, autentificați-vă cu numele de utilizator și parola voastră de Yahoo, iar în noua pagină web introduceți textul din codul captcha. Confirmați încheierea procesului printr-un click pe YES – Terminate this account.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele