19 iul. 2016 | 09:27

Cum schimbi limba la Windows 10 în română sau engleză

ACTUALITATE
Cum schimbi limba la Windows 10 în română sau engleză

Poți achiziționa un laptop în orice limbă, dar dacă știi cum schimbi limba la Windows 10 în română sau engleză, cu siguranță te poți descurca mult mai bine.

Spre deosebire de versiunile anterioare de Windows, cei de la Microsoft au fost mai generoși în privința funcțiilor pe care le-au inclus gratuit în toate variantele sistemului de operare Windows 10. În trecut, doar versiunile Professional sau Business de Windows includeau posibilitatea schimbării limbii pentru interfață. Acum, oricine își poate schimba limba fără prea multe dificultăți. Astfel, dacă aveți un laptop primit din Germania sau Italia, care vine cu Windows 10 în germană, respectiv italiană, îl puteți foarte ușor schimba în română sau engleză, dacă vă este mai ușor să-l folosiți.

Cum schimbi limba la Windows 10

Înainte de a trece la pașii efectivi pe care trebuie să-i urmați pentru a schimba limba sistemului de operare, merită să mai aveți în vedere un detaliu foarte important. Pe lângă faptul că acest gest este complet reversibil și vă puteți răzgândi de câte ori vreți, limba sistemului de operare poate varia și de la un utilizator la altul. Ca urmare, în situația în care mai multe persoane folosesc un singur PC, unul poate opta pentru engleză și altul pentru română.

Primul pas este să faceți click pe Start și să intrați în Settings, la secțiunea Time & Language. Ar trebui să fie a patra opțiune din listă, iar icoana ei să includă litera A și simbolul pentru un ceas. În noua fereastră, accesați a doua opțiune din stânga – Region & Language și apăsați pe butonul + de deasupra limbilor afișate în dreapta – Add a language. Imediat vă va fi afișată o listă foarte stufoasă de opțiuni, din care trebuie să o alegeți pe cea dorită printr-un simplu click. Am optat pentru română, dar posibilitățile sunt foarte variate. Imediat se va iniția descărcarea noii limbi și trebuie să vă întoarceți în fereastra anterioară Time & Lanuage pentru a o activa. Faceți click pe ea și din varianta Set as default, Options sau Remove, alegeți Option, butonul din mijloc. Acum, faceți un click pe Download, dacă nu a început descărcarea fișierelor aferente automat. Reveniți la meniul anterior și optați pentru Set as default. Limba de afișare va schimbată complet abia după repornirea computerului.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele