Cum să încarci complet bateria telefonului într-un minut

Cum să încarci complet bateria telefonului într-un minut

În caz că te întrebai dacă e posibil, într-un univers ideal, să îți încarci telefonul complet în mai puțin de un minut, află că este.

StoreDot este un startup creat de o echipă de israelieni, care a venit cu ideea unui sistem de energie care îți poate încărca telefonul de 200 de ori mai repede decât o fac orice încărcător normal. Cei de la StoreDot au dezvoltat niște molecule care, conectate cu o unitate de încărcare specială, îți pot asigura un telefon încărcat complet în șase minute, un minut sau chiar 30 de secunde, în funcție de model.

De exemplu, încărcătorul x20 e soluția cea mai accesibilă, iar x100 e încărcătorul care îți „pompează” telefonul cu 200 de watti, și, chiar dacă nu arată extraordinar, face în așa fel încât să ai bateria plină în 30 de secunde. Doron Myersdorf, CEO-ul StoreDot, recunoaște că toate modelele au slăbiciunile lor. Modelul x20 are nevoie de un conector care amintește de cele pe care le aveau iPhone-urile și iPad-urile vechi, iar cum majoritatea companiilor migrează către USB-urile de tip C, nu va fi foarte ușor să integreze încărcătoarele despre care vorbim.

X100 e foarte mare și, evident, nu ar fi tocmai confortabil să îl cari în geantă zilnic. Soluțiile StoreDot ar adăuga 30 de dolari la costul fiecărui smartphone. În timp, acest cost suplimentar ar putea ajunge chiar la 60 de dolari. Myersdorf spune că soluția sa a atras interesul marilor companii, precum și fonduri în valoare de 66 de milioane de dolari, potrivit CNN.

Totuși, până a ajunge pe piață, mai trebuie să treacă printr-o serie de teste. Myersdorf estimează că primele baterii StoreDot vor ajunge pe piață în 2017, iar în 2018 vor fi deja adoptate cu ușurință de majoritatea oamenilor.