Cum rezolvi problema webcam-ului nefuncțional în Windows 10

Cum rezolvi problema webcam-ului nefuncțional în Windows 10

Dacă ai obiceiul să te conversezi cu rudele din străinătate prin Skype pe PC, ar fi bine să știi cum rezolvi problema webcam-ului care a încetat să mai funcționeze după actualizarea Windows 10.

Recent lansatul Windows 10 Anniversary Update a venit cu un amalgam de beneficii pentru utilizatorii de Windows. Din păcate, aceeași actualizare a stricat și o funcție importantă din popularul sistem de operare. Este vorba de abilitatea de a folosi o cameră web. Conform unei analize publicate în urmă cu câteva zile, milioane de webcam-uri au încetat să mai funcționeze în condiții optime. Pentru majoritatea utilizatorilor, orice tentativă de a iniția o video conferință, fie se transpune într-un mesaj de eroare precum cel de mai jos, fie într-o blocare a imaginii afișate de cameră.

Partea bună constă în faptul că cei de la Microsoft nu s-au ferit să recunoască faptul că au greșit. Partea și mai bună e că, până în luna septembrie, când vom avea acces la o actualizare oficială ce adresează această problemă, există deja un truc la care puteți apela și nici măcar nu implică un efort supra omenesc pentru a fi pus în aplicare.

Dacă vrei să știi cum rezolvi problema webcam-ului din Windows 10, este suficient să urmezi sfatul lui Rafael Rivera. Acesta implică să intrați în Regedit, făcând click pe start și începând să tastați regedit. Dați click pe primul rezultat sau apăsați pe Enter. Prin intermediul structurii arborescente din stânga, navigați până la HKEY_LOCAL_MACHINE \SOFTWARE \Microsoft \Windows Media Foundation \Platform. Din meniul care apare când faceți click dreapta pe Platform în partea stângă a ferestrei, alegeți New – DWORD (32-bit) Value. Ca nume pentru noua cheie, tastați EnableFrameServerMode. Dați dublu click pe ea în partea dreaptă și asociați-i valoarea 0.

A doua partea a acestui tutorial se adresează persoanelor cu Windows pe 64 de biți. Pentru a afla ce tip de Windows aveți, faceți click pe Start, tastați System și confirmați cu Enter. La System Type în noua fereastră ar trebui să vedeți scris 32bit sau 64bit. Dacă valoarea trecută acolo este 64bit, tot în Regedit, accesați următoarea cale: HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ WOW6432Node\ Microsoft\ Windows Media Foundation\ Platform. Odată ajunși aici, repetați procesul de mai sus. Faceți click dreapta pe Platform și alegeți New – DWORD cu numele EnableFrameServerMode. Asociați-i noi chei de regiștri valoarea 0.

La final, puteți închide Registry Editor și, fără o repornire a sistemului, dacă ați urmat pașii corect, problema ar trebui să fie rezolvată. Opțional, dacă aveți emoții în a naviga prin regiștri, puteți descărca această arhivă Zip care automatizează întregul proces. Din interior, aveți grijă să dați dublu click pe registrul potrivit pentru versiunea voastră de Windows, 32 sau 64 de biți. Pentru a dezactiva modificările detaliate mai sus, puteți intra în aceleași locații din regiștri și puteți șterge cheile create manual.

webcam freezing windows 10 fail

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: