Cum poți să votezi emoji-urile pe care le vrei pe rețelele sociale

Cum poți să votezi emoji-urile pe care le vrei pe rețelele sociale

Dacă ești unul dintre oamenii care folosesc emoji-uri în mod constant, acum ai la dispoziție o platformă pe care poți vota ce caractere ar trebui să mai fie implementate.

Tot ce trebuie să faci este să accesezi Emojirequest și să alegi emoji-urile care îți plac cel mai mult dintre cele afișate. Cele care strâng multe voturi ar urma să fie incluse în lista rețelelor precum Facebook. Este, dacă vreți, un fel de site de petiții, prin care poți să îți soliciți fața zâmbitoare dorită. Sau poate vrei un diamant negru sau un trandafir negru, în funcție de preferințe.

În cazul în care te întrebi ce se întâmplă în continuare, caracterele care vor primi cele mai multe voturi vor face obiectul unei propuneri pe care EmojiXpress se angajează să o înainteze Consorțiului Unicode, potrivit Agerpres. Consorțiul Unicode, lansat în 1991 în SUA, este o organizație non-profit dedicată dezvoltării, menținerii și promovării standardului Unicode, care specifică reprezentarea textului în toate produsele și standardele software moderne, potrivit Unicode.org. Printre membrii săi se numără Google, Apple, Adobe, Facebook, IBM, Microsoft, Oracle, Symantec, Huawei, dar și EmojiXpress.

Experții în lingvistică compară emoji-urile cu hierogrifele egiptenilor, pentru că, până la urmă, avem de-a face cu un nou limbaj, care înlocuiește cuvântul scris. Și totuși, nimeni nu poate contesta faptul că emoji-urile nu ne ajută nicidecum să comunicăm mai bine, ba chiar dimpotrivă. Pentru a confirma acest lucru, o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Minnesota a intervievat 304 oameni în legătură cu semnificațiile pe care le atribuie celor mai populare emoji-uri. În 25% din situații, participanții nu au putut nici măcar să cadă de acord în privința emoției transmise. Poți citi mai multe în acest articol.

Citește și: