Cum muți documentele, muzica și pozele din Windows fără riscuri

Cum muți documentele, muzica și pozele din Windows fără riscuri

Implicit, Windows-ul îți stochează toate fișierele pe C:, dar există o soluție simplă dacă vrei să știi cum muți documentele de orice fel pe altă partiție.

Imediat după ce ai instalat un sistem de operare Windows sau ai început să folosești un sistem nou, este imposibil să nu observi o structură de directoare cu referințe către diverse tipuri de documente. Indiferent de versiune, vei vedea directoare predefinite pentru Documente, Muzică, Fotografii, Filme, Contacte și nu numai. Această listă a devenit din ce în ce mai stufoasă cu fiecare iterație de Windows.

În teorie, rolul respectivelor directoare este de a te ajuta să menții o anumită ordine printre directoarele de pe hard disk. În același timp, acelea sunt niște referințe de sistem, iar unele programe sau jocuri ar putea salva fișiere în interiorul lor. Din acest motiv, dacă le muți pur și simplu în altă parte, riști să întâmpini ulterior diverse mesaje de eroare.

Cel mai bine, dacă vrei să știi cum muți documentele, muzica și pozele din Windows, ar fi să apelezi la o soluție oficială. Aceasta nu implică foarte mulți pași și, pe lângă faptul că te ajută să câștigi foarte mult spațiu liber, îți permite și să eviți diverse erori ulterioare.

În primul rând, trebuie să ajungi la directoarele definite de Microsoft pentru acele tipuri de fișiere. Pentru asta, deschizi un File Explorer sau Windows Explorer, în funcție de versiunea de Windows, și navighezi în C:\Users\NumeUtilizator. Acolo vei găsi 10 – 15 directoare cu nume și icoane sugestive.

Pentru a le muta pe a doua partiție a sistemului, de exemplu, trebuie să faci click dreapta pe fiecare dintre ele și să alegi Properties. Din noua fereastră, ne interesează secțiunea Location. Aici vei găsi un buton marcat Move. Fă click pe el. În fereastra de Browse, selectează un nou director din sistem în care vrei să ai documentele personale, iar după ce l-ai găsit, optează pentru Select Folder. Apasă pe Apply pentru inițierea procesului de transfer al tuturor fișierelor și închide la final fereastra cu un click pe Ok. Repetă procedura pentru Contacts, Documents, Music, Pictures, Video, Desktop.

Cum muti documentele, muzica şi pozele din Windows