Cum îți alegi orele de instalare a actualizărilor în Windows 10

Cum îți alegi orele de instalare a actualizărilor în Windows 10
08:47 14.08.2016

Dacă te-ai frustrat vreodată că Windows-ul ți-a închis PC-ul pentru un update, ar fi bine să știi cum îți alegi orele de instalare a actualizărilor în Windows 10.

Părțile bune din Windows 10 sunt numeroase, dar același sistem de operare a generat numeroase frustrări printre utilizatori. Cele mai multe vizează procesul de actualizare. Pe de o parte, cei care încercau să folosească în continuare Windows 7 sau 8.1 erau supărați că Microsoft îi forțează în numeroase moduri să treacă la Windows 10. Pe de altă parte, cei care au făcut tranziția, erau nervoși că Windows 10 se trezește când ți-e lumea mai dragă, indiferent dacă lucrezi sau te afli într-o ședință, să închidă calculatorul și să instaleze un update. Nu mai insistăm și pe faptul că este destul de complicat să dezactivezi instalarea automată actualizărilor în noul SO, iar în unele cazuri, e imposibil.

Parțial, problema a fost remediat prin intermediul Windows 10 Anniversary Update, actualizare majoră lansată în urmă cu câteva zile. Printre altele, acest service pack include schimbări importante de funcționalitate și interfață. Printre ele s-a strecurat și o modificare importantă a procesului de update, pentru actualizările ulterioare.

În continuare, nu puteți dezactiva instalarea de update-uri prin câteva clickuri, dar, măcar puteți defini orele în care vă dezvoltați cea mai mare parte a activității pe PC. Folosind conceptul de Active Hours, puteți alege, de exemplu, ca actualizările să nu se instaleze decât după ora 17:00 în orice zi. În practică, aveți un un prag zilnic maxim de 12 ore pe care îl puteți defini ca fiind pentru muncă, iar între acele ore, nu veți fi deranjați de diverse procese de actualizare.

Pentru a defini acea perioadă, faceți click pe Start și intrați Settings la secțiunea Update & Security. Zona care ne interesează pe noi este Windows Update. În partea dreaptă veți vedea un buton marcat Change Active Hours. Faceți click pe el și definiți o oră de începere și una de final pentru programul de lucru. Confirmați cu un click pe Save.

loading...