27 iun. 2016 | 10:00

Cum găsești un telefon Android furat

TUTORIALE
Cum găsești un telefon Android furat

Șocul de a-ți pierde telefonul este enorm, dar dacă știi cum găsești un Android furat s-ar putea să mai ai o șansă.

Indiferent dacă este vorba de un smartphone sau o tabletă cu Android, atâta timp cât respectivul dispozitiv este conectat la internet sau a fost conectat de curând, aveți șanse semnificative să-l recuperați. Nu trebuie să fiți incredibil de optimiști în privința recuperării unui gadget, având în vedere căt valorează pe piese de exemplu, dar ar fi păcat să nu faceți tot ce vă stă în putință.

Înainte de a detalia cum găsești un gadget cu Android furat, merită să aveți în vedere un singur detaliu. Grăbiți-vă! Imediat după ce ați conștientizat că nu vă mai aflat în posesia smartphone-ului vostru prețios, fiecare secundă contează. Încercați să ajungeți repede la un computer, cereți smartphone-ului unui prieten sau găsiți orice alte modalitate de a intra pe internet.cum găsești un Android furat Android-Device-Manger-lockscreen localizare

Cum găsești un device cu Android furat folosind un PC sau Mac

Deși există un amalgam de acțiuni preventive pe care le puteți face pentru a nu vă pierde telefonul și dispozitive pe care le puteți achiziționa pentru a vă asigura că-l găsiți ușor, toate sunt irelevante. De această dată, discutăm de primii pași pe care trebuie să-i urmați când nu-l mai aveți.

În ultimii ani Google a făcut o treabă foarte bună în a îmbunătăți Google Device Manager, serviciul nativ de localizare al unui Android. Nici măcar nu contează dacă ați avut aplicația omonimă instalată înainte de a vă pierde smartphone-ul sau înainte de a vă fi furat. Terminalul vostru poate fi găsit prin Android Device Manager și asta e cel mai important.

Dacă v-ați pierdut telefonul și aveți un computer în preajmă, deschideți orice browser și accesați adresa google.com/android/devicemanager. În cazul în care nu o puteți ține minte, tastați în Google cuvintele ,,manager de dispozitive” sau ,,device manager” și accesați primul rezultat. În principiu, ar trebui să fie o pagină Google. În noua fereastră, autentificați-vă cu numele de utilizator și parola aferentă contului vostru Google. CUm gaseti un android furat localizare blocare

Imediat veți vedea pe ecran o hartă și, cu un pic de noroc, ar trebui să apară și telefonul vostru localizat pe ea. Dacă aveți mai multe dispozitive asociate contului, pe ecran ar trebui să apară o listă prin intermediul căreia să alegeți gadgetul care vă interesează în acel moment. Întregul proces de urmărire nu ar trebui să dureze mai mult de câteva secunde.

Dacă sunteți convinși că v-a fost furat, profitați de fereastra din stânga sus. Aceasta vă permite să-l blocați de la distanță – LOCK. Astfel, chiar și dacă nu ați avut un cod de securitate anterior, îi veți putea asocia unul acum. Opțional, când îl blocați, puteți introduce un număr de telefon și un mesaj pe care să-l văd cel care v-a găsit smartphone-ul. Numărul respectiv este foarte important deoarece, chiar și dacă cineva nu vă poate intra în meniul telefonului găsit pentru că nu cunoaște codul, va putea suna la acel număr.

Printr-un click pe butonul RING, tonul de apel obișnuit se va auzi la volum maxim timp de 5 minute, timp în care, acasă sau într-un bar mai liniștit, ar trebui să-l puteți găsi după sunet. Ideal ar fi să nu apăsați pe Ring imediat după ce l-ați localizat dacă nu sunteți în preajma lui pentru că nu faceți decât să speriați noul proprietar, iar acesta îl va închide complet, îi va scoate bateria, îi va scoate SIM-ul, etc. Dacă v-ați pierdut orice speranță că-l veți mai vedea vreodată din nou, puteți apăsa pe ERASE, astfel se va șterge tot conținutul terminalului și puteți sta liniștiți că nu vă vede nimeni pozele din vacanță. Din acel moment, ați rupt orice legătură cu aparatul.

Apropo, în cazul în care nu era evident, toate aceste comenzi ajung la terminal printr-o conexiune la internet. Asta înseamnă că dacă dispozitivul vostru a fost închis imediat după ce a fost găsit sau i-a fost scos SIM-ul și nu se află în preajma unui hotspot WiFi, aveți șanse foarte mici să-l recuperați. Cei de la Google fac totuși un gest drăguț, afișând prin intermediul Android Device Manager ultima locație în care a fost văzut, înainte să treacă offline. În cele mai multe cazuri însă, nu vă ajută foarte mult această opțiune deoarece, aproape de fiecare dată, aveți oricum o idee aproximativă legată de ultima sa locație. How-to-find-your-lost-or-stolen-Android-with-Android-Device-Manager-on-Android-5.0

Cum găsești o tabletă sau smartphone cu Android furat folosind un alt Android

Dacă sunteți în oraș și nu aveți acces la un laptop sau desktop, în mod inevitabil, un prieten, ar un smartphone. În acea situație, aveți nevoie de aplicația Android Device Manager disponibilă gratuit în Google Play. O puteți descărca, dacă nu există deja pe dispozitivul prietenului vostru. Din nou, este necesar să vă autentificați cu numele vostru de utilizator și parola aferentă pentru a iniția procesul de localizare.

Dintr-un punct de vedere, aplicația oferă același volum de funcționalitate precum website-ul, cu excepția faptului că, aparent, se mișcă un pic mai repede, iar interfața este una optimizată pentru mobil. Trecând însă peste acest detaliu, după ce telefonul v-a fost găsit, aveți la dispoziție aceleași trei butoane pe care le-am detaliat mai sus pentru a interacționa cu el, cu condiția să fie conectat la internet – RING, LOCK, ERASE.

Cum găsești un Android furat folosind orice alt telefon sau tabletă

În cazul în care nu aveți un computer în preajmă și nici un amic nu folosește Android, chiar și de pe un iPhone, Windows Phone sau Blackberry vă puteți găsi smartphone-ul furat. Este suficient să deschideți un browser de internet de pe acel dispozitiv și să căutați Android Device Manager sau Manager Dispozitive. Faceți click pe primul rezultat la căutare și autentificați-vă. Urmați pașii detaliați mai sus.

Autentificarea în doi pași s-ar putea să vă facă probleme

Dacă sunteți un pic stresați când vine vorba de securizarea contului vostru Google și ați activat autentificarea în doi pași, respectiva opțiune implică accesul la telefon pentru a intra în Device Manager. Cum telefonul v-a fost furat, nu mai puteți primi respectivele coduri suplimentare pe care trebuie să le introduceți pe lângă parolă pentru a vă accesa contul.

Din fericire, pentru astfel de situații, există coduri de rezervă. Acestea pot fi generate la această adresă. Imprimați-le pe o foaie și țineți-le în portofel sau oriunde în altă parte unde știți că aveți acces cu ușurință. Nu așteptați până este prea târziu pentru a urma acești pași. Respectivele coduri s-ar putea să facă diferența dintre recuperarea unui telefon furat și pierderea sa pentru totdeauna.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele